Grote lul gezocht suikertante aangeboden

grote lul gezocht suikertante aangeboden

Ik geef hierbij aan Tease Media B. Ik verklaar hiermee dat ik het cookiestatement gelezen heb. Mijn Sexjobs Inloggen Advertentie plaatsen Maak account aan. Gangbang Algemeen Barebangs Bukkake Erotisch uitgaan.

Nieuwsbrief Vul je e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen: Jong studentje word geil van zaad Ik verdien straf nog maag Wil jij euro verdienen? Zoek je geile date? Advertenties uit overige rubrieken. Dames van plezier Mooi blond tienermeisje vol maar lekker proberen??

Pik je me op? Geile Student komt bij je langs! Dames van plezier Thuisontvangst Dames van plezier Escort Geile Stoeipoes Veronica Geile Student komt bij je langs! Martha sub sletje wil nu nog geile sex Hoi ik heet Amanda. Gangbang dame gevraagd Drukste en beste zaak van nederl. Friends with benefits, verbonden in vrijheid Gevraagd: Sexy-nadine Live meekijken via beeldbellen!

Jong en weinig ervaring? Spannende dame gezocht om vanavond te daten! Dames van plezier Pijpen zonder condoom Lekker dik billen Door heel Nederland!! Pijpsletje Wil jij lekker gepijpt worden? Girl nextdoor filmpjes Super geile fotos en filmpjes hier! Betaling in natura Vrolijke folk-nummers als "Ik kan het, ma", "Joke" en "Een vrolijk lentelied" maakten hem zowel geliefd als berucht in Vlaanderen.

Regels als "De Fallus Impudicus staat al in bloei" en "Joke, Joke, trek je witte jurkje uit" zorgden voor controverse bij het meer conservatieve gedeelte van de bevolking. Tijdens zijn succesperiode werkte hij ook mee aan Kris De Bruyne 's debuutplaat en produceerde drie albums voor Urbanus van Anus.

De Wilde droeg in belangrijke mate mee aan de lancering van Urbanus' carrière. Zo zelfs dat Urbanus hem ten slotte in populariteit oversteeg. Dit had echter meer te maken met het feit dat Urbanus ook humoristische conferences aan zijn optredens toevoegde. De Wilde zelf heeft het nooit erg gevonden dat hij niet hetzelfde succes gekend heeft.

Zij kunnen dat misschien aan, maar ik niet. Het zou tot eind jaren 80 duren voor Jan De Wilde nog eens in de kijker stond. In schreef hij de muziek voor de eerste Urbanus -film Hector. Op aandrang van Urbanus bracht hij twee nieuwe albums uit.

De cd werd door Henny Vrienten geproduceerd die samen met onder meer Boudewijn de Groot ook op enkele nummers meezong. Naast nieuwe versies van oudere nummers als "Walter, ballade van een goudvis" en "Een vrolijk lentelied" stond er ook gloednieuw materiaal op.

Na deze heropbloeing duurde het tot voor er een nieuw De Wilde-album uitkwam. Ook Raymond van het Groenewoud zong op twee tracks mee. De cd werd geproduceerd door Jo Bogaert van Technotronic.

Datzelfde jaar bracht De Wilde ook het boek "Niks aan dan vel" uit, waarin al zijn liedjesteksten verzameld staan. Eagles is een Amerikaanse rockband , een van de succesvolste bands aller tijden. De band werd in opgericht en is anno nog steeds actief, hoewel met enkele jaren onderbreking.

De naam verwijst naar de Amerikaanse adelaar , tevens het beeldmerk van de Verenigde Staten. De groep ontstond in het begin van de jaren zeventig in Los Angeles , eerst als begeleidingsband van Linda Ronstadt , maar al snel sloegen ze hun eigen vleugels uit.

Hun vroegste muziek was een mengeling van country en bluegrass , vermengd met de harmonieën van de Californische surfmuziek. Hierdoor ontstonden gevoelige nummers over relaties, auto's en een zwervend leven. De pioniers van dit nieuwe genre waren begenadigde singer-songwriters als Jackson Browne , J. Uit de subcultuur in en om Sunset Boulevard en The Valley in Los Angeles die rond deze componisten ontstond, distilleerden de Eagles een eigen geluid dat synoniem werd met de term Californische countryrock.

Op latere albums van de groep werd de bluegrassmuziek meer en meer afgezworen en ging men over naar een meer recht-toe-recht-aan rock-geluid. Geen van de vier oprichters was geboren in Californië.

Drummer Don Henley was bijna afgestudeerd in Engelse literatuur. Bassist Randy Meisner was een liefhebber van auto's en fietsen en verkeerde eigenlijk liever bij zijn familie dan dat hij zijn tijd besteedde aan het bespelen van een basgitaar in een rockband.

De band werd geformeerd in toen John Boylan - toen manager van Linda Ronstadt - Frey, Leadon, and Meisner losweekte van hun bezigheden. Twee maanden lang vormde Eagles de band achter Ronstadt, maar na afloop van deze tournee besloten de mannen een eigen groep te vormen.

Het eerste album Eagles was gevuld met pure, soms onschuldig aandoende, countryrock; het tweede Desperado met het lied Desperado had als thema "bandieten van het Wilde Westen" en vormde het eerste bewijs van de voorliefde voor het maken van thema-albums.

De eerste twee albums werden opgenomen in Londen en geproduceerd door Glyn Johns. De band wilde meer de rock-kant op maar Johns neigde meer naar de 'wollige' kant van de muziek van de Eagles. Na twee derde van het album samen met Johns te hebben afgemaakt richtte de band zich op Bill Szymczyk die de rest van het album af maakte.

Szymczyk introduceerde Don Felder die een slidegitaar gebruikte in het lied Good Day in Hell waarover de andere bandleden zeer enthousiast waren. Twee dagen later werd Felder de vijfde Eagle. Het album On the Border bracht de groep een Billboard nummer-één-hitsingle met het lied Best of My Love op 1 maart Het volgende album, One of These Nights , had een agressieve rock-achtige basis. Tussen het maken van dit album en de daaropvolgende tournee verliet Bernie Leadon de groep omdat hij zichzelf wilde beschermen tegen het oneindige alcohol en drugsgebruik en zoals hij later zelf zegt "the endless partying".

Hij werd vervangen door Joe Walsh geboren 20 november , een veteraan die had gespeeld in groepen als The James Gang en Barnstorm en al een eigen solocarrière had. Hiermee werd duidelijk welke richting de groep op wilde: De titelsong van One of These Nights haalde de nummer-één-positie op de Billboard-lijst op 2 augustus Rond deze tijd kregen de verschillende personen en persoonlijkheden binnen de band meningsverschillen en ontstonden verschillende interne ruzies.

Het volgende album, Hotel California , heeft als onderwerp het nastreven van de 'Amerikaanse Droom'. Met Californië als metafoor voor de Verenigde Staten van Amerika schreven de Eagles liederen over onschuld New Kid in Town , nummer één op de Billboard-lijst op 6 februari , over verleiding Life In The Fast Lane en het titelnummer Hotel California dat op 7 mei de nummer-één-positie behaalde.

Gedurende het laatste deel van de erop volgende tournee besloot Randy Meisner plotseling dat hij genoeg had van het leven in hotelkamers en hij verliet de band om in de betrekkelijke rust van Nebraska te werken aan herstel en een solocarrière. Meisner werd vervangen door de man die hem ook al had opgevolgd in de band Poco: Schmit geboren 30 oktober In februari doken de Eagles de studio weer in om hun laatste studioalbum op te nemen: Het maken hiervan kostte maar liefst twee jaar maar leverde de groep wel hun vijfde en laatste nummer één hitsingle op met Heartache Tonight 10 november Tijdens de promotie-tour verhevigden de persoonlijke meningsverschillen zich, met een toppunt toen Henley in de nacht van 21 november werd gearresteerd toen in zijn hotelkamer cocaïne , Quaaludes en marihuana was gevonden nadat een jarige prostituee in zijn hotelkamer door drugs was bevangen.

Hiervoor werd Henley later veroordeeld. Nadat de The Long Run -tour in was afgesloten werd een tijdlang niets van de band gehoord en hadden alle leden solocarrières met wisselend succes. In het begin van de jaren negentig werd het album Common Thread ter ere van de Eagles uitgebracht. Een van de makers, Travis Tritt , stond er op dat op de video voor Take It Easy alle leden van de Eagles zouden optreden. Toen de video af was besloten de leden in om de band weer bijeen te brengen.

Don Felder werd in uit de band gezet vanwege contractbreuk. September kwam dit voor het gerecht. Hieruit ontstond een live-album getiteld Hell Freezes Over naar aanleiding van een uitspraak van Henley die zei dat de groep weer bijeen zou komen 'als de hel bevriest' - een populaire Amerikaanse uitdrukking en een single Get Over It die over hetzelfde onderwerp gaat. Een nieuwe controverse ontstond nadat de band op 12 september tijdens een optreden voor de Democratische Partij in Los Angeles het nummer Peaceful Easy Feeling opdroeg aan Saddam Hoessein.

In werd de band opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en gedurende de ceremonie traden alle zeven leden gezamenlijk op. Hierop volgden een aantal reunion-tours die vooral opvielen door de hoge toegangsprijzen die alle records braken. Het album kwam uit in oktober Inmiddels is ook de eerste single uitgebracht. Het heeft de naam "How Long" gekregen. De single gaat een beetje terug naar het begin van the Eagles en is dan ook in een clip met de originele bezetting te vinden. Er zijn twee 'bijzondere' dingen te melden over het album.

Het eerste is dat het album voor het merendeel nieuwe nummers bevat. Het tweede stond in een van de verstuurde nieuwsbrieven. Volgens deze nieuwsbrief zou het album in de VS enkel te verkrijgen zijn via walmart. Tijdens deze wereldtournee speelde de Nederlandse saxofonist Chris Mostert mee. Charles Edward Anderson Berry St. Louis , Missouri , 18 oktober , bekend als Chuck Berry , is een Amerikaans gitarist , zanger en componist.

Berry was het eerste lid van de Rock and Roll Hall of Fame Johnnie Johnson had de band Sir Johns Trio , en nodigde Chuck Berry in uit mee te spelen als vervanging voor de zieke saxofonist. Snel nam Berry de leiding van de band over. Hij geraakte met meer dan 30 van zijn opnames in de top en ze worden nog altijd gebracht door bands over de hele wereld.

Goode werd opgenomen met twee teksten: In een enkel coupletje legt hij uit: Zijn hele gitaarspel is beïnvloed door de pianist Johnnie Johnson. De nummers van Chuck Berry hebben de traditionele bluesmaatvoering, namelijk 12 maten, ook wel bluesschema genoemd. Hierdoor verdwijnt de " bluesy " beetje zeurderige stemming en krijgt een opgewekter karakter, rock-'n-roll. Een andere vondst is "zijn" gitaar-intro.

Het karakteristieke intro van veel van zijn rockers is een typisch pianistisch opmaatje. Om optredens te verlevendigen maakte Chuck op komische wijze gebruik van zogenaamde Hillbilly -wijsjes. Mede hierdoor werd hij door sommigen gezien als een countryzanger. Ook wist hij op deze wijze blank publiek naar zijn optredens te trekken. Dat was in de beginjaren 50 een prestatie, vanwege de rassenscheiding in de Verenigde Staten.

Een ode aan Chuck Berry en zijn muziek wordt gedaan door Steppenwolf in het nummer Berry Rides Again , waarin de gitaar en de piano treffend het karakteristieke geluid van Berry's gitaar en Johnsons piano laten horen en alle hits voorbij komen. Ook Elvis Presley was onder de indruk van Berry. In de jaren '70 speelde Presley met de gedachte een album op te nemen met enkel liedjes van Berry. Dit is echter nooit gebeurd.

Wel heeft Presley door de jaren heen regelmatig Berrynummers opgenomen en gebruikt in zijn live-acts, te weten: Snow Patrol is een alternatieve-rockband , bestaande uit voorman Gary Lightbody zanger, songwriter en gitarist , Scot Paul Wilson bassist en achtergrondzang , Nathan Connolly gitaar en achtergrondzang , Tom Simpson toetsenist en Jonny Quinn drummer. Oorspronkelijk opgezet in Dundee , werkt de band nu vanuit Glasgow.

De albums waren in het indiegenre te plaatsen. Toen de band naar het majorlabel Fiction onder Interscope verhuisde, bracht het in het album Final Straw uit, dat met de viervoudige platinastatus werd bekroond, ondersteund door de single Run dat de vijfde positie in de Britse UK Singles Chart behaalde.

Door het in uitgebrachte Eyes Open , waarop de band meer richting de alternative en de powerpop ging, brak de band definitief door. Singles als Chasing Cars en Shut Your Eyes behaalden hoge posities en bivakkeerden lange tijd in de hitlijsten, net als het album.

Na jarenlange toeren besloot de band tot een pauze, maar toch bracht het in de herfst van het vijfde album A Hundred Million Suns uit met Take Back the City als leadsingle.

Hiervan werd de tweede single Crack the Shutters een hit in de Nederlandse Top In november werd het compilatiealbum Up to Now uitgebracht, met het door techno -beïnvloede Just Say Yes , waarmee de band met de eerste positie haar piek in Nederland bereikte. In november kwam het zesde album Fallen Empires uit. Wereldwijd heeft de band ruim elf miljoen albums verkocht, waarvan Eyes Open het meest succesvolle is.

De studenten traden met deze band op op de universiteit en de pubs rondom het gebied. Het eerste ep , Yoghurt vs. Yoghurt debate getiteld, was een klein succes. In besloten ze de naam te veranderen naar Polar Bear en kort hierna verliet drummer Morrison de band en keerde hij terug naar Noord-Ierland.

In de zomer van bracht Polar Bear via het Electric Honey platenlabel Starfighter Pilot uit, een ep waar drie nummers op stonden. Vanwege een naamconflict met een andere band uit de Verenigde Staten, geleid door Jane's Addiction 's ex-bassist Eric Avery, was de band gedwongen de naam opnieuw te veranderen.

Een vriend van de groep bedacht de naam, die de groep altijd al Snow Patrol noemde, ook in de periode dat de band Polar Bear heette. Jonny Quinn uit Noord-Ierland sloot zich toen aan en werd de permanente drummer van de groep. De band bracht het volgende ep-single Little Hide uit via Jeepster Records.

Beide singles werden hevig gepromoot door Jeepster waarbij de videoclip op de single werden gezet en Snow Patrol voor het eerst op de televisie was te zien. De band bracht via Jeepster het eerste studioalbums uit: Vanwege het lage succes van de band en de minimale steun van het label kwam de financiële situatie van de band onder spanning te staan en leidde het tot de verkoop van Lightbody's cd-verzameling om zijn huur te kunnen betalen.

Nadat de contractontbinding met Jeepster was voltooid, tekende de band bij het mainstreamlabel Polydor. In brachten ze het derde album Final Straw uit, geproduceerd door Jacknife Lee. Met het album proefde Snow Patrol voor het eerst aan succes met de derde single Run. Het nummer debuteerde op de vijfde plaats in de Britse UK Singles Chart en hiermee begonnen de vergelijkingen met Coldplay.

De opvolgers Chocolate en Spitting Games een rerelease behaalden de top Het album werd in het Verenigd Koninkrijk ruim een anderhalf miljoen keer verkocht en heeft vijf maal de platina status bereikt. In Nederland behaalde het album de 49ste plek als de hoogste positie en in de Verenigde Staten was het de nummer een in de Top Heatseekers, de lijst met potentiële succesvolle albums.

In de Billboard reikte het tot de 91ste positie en werd het album met goud bekroond. Op 16 maart verliet McClelland de band. Aan het einde van de maand was een vervanger gevonden in de vorm van Paul Wilson, het voormalige lid van Terra Diablo. Daarnaast werd tourtoetsenist Tom Simpson toegevoegd als definitief lid. In werd de band door U2 's frontman Bono persoonlijk gevraagd als openingsact mee te gaan op het Vertigo Tour in Europa. De band stemde in en stopte hiervoor de Final Straw -tour om deze na de Vertigo -tour te hervatten in de Verenigde Staten.

In deze zomer speelde de band ook een kleine set voor Live 8 in Londen. Na hun taken als openingsact en het toeren ter promotie van het derde album, nam de band een tijdje rust en begon het te schrijven aan en het opnemen van een opvolger. In december van dat jaar werd een cover van John Lennon 's Isolation uitgebracht als onderdeel van Amnesty International 's Make Some Noise-campagne waarin nummers van Lennon werden gebruikt om mensenrechten te promoten.

In rondde de band de opnames van het vierde studioalbum af en werd in april van dat jaar Eyes Open uitgebracht met You're All I Have als leadsingle. Dit nummer deed het commercieel goed en behaalde de zevende plek in de Britse lijsten, ondersteund door grote promotie van BBC Radio 1.

Voor de Verenigde Staten werd het nummer Hands Open gekozen als eerste single. Het nummer Chasing Cars werd in deze periode gebruikt in de emotionele slotscène van de laatste aflevering van Grey's Anatomy ' s tweede seizoen. Dit zorgde voor grote populariteit van het nummer, dat door downloads de Amerikaanse lijsten binnenkwam en de release van Hands Open overstemde.

Dit besloot het label om het nummer als derde single uit te brengen. Chasing Cars werd de meest succesvolle single van de band en bereikte in veel landen de top In de Nederlandse Top 40 deed het echter weinig nummer 28 maar in de Single Top bereikte het de achtste positie.

In de Vlaamse Ultratop 50 bereikte het zelfs de derde plaats. De single was een nummer met een lange adem, het verbleef 58 weken in de Single Top , 90 weken in de UK Singles Chart en 34 weken in de Ultratop De band was gedwongen een groot gedeelte van de Amerikaanse tour ter promotie van het album uit te stellen nadat er een poliep op Lightbody's stembanden werd ontdekt en het hem niet lukte te genezen na een rustperiode dat werd verkregen door het annuleren van drie tourdata.

Het werd op het tourgebied een moeilijk jaar voor de band waarin vele data niet doorgingen vanwege uiteenlopende redenen, waaronder de geplande aanslagen op trans-Atlantische vliegtuigen , het te laat arriveren van bagage en een blessure van Wilson. In november werd bekendgemaakt dat Eyes Open het best verkochte album van het jaar was met een verkoopaantal van 1.

In de Verenigde Staten werd het album in dat jaar ruim een miljoen maal verkocht en bereikte het de platina status, mede doordat het album gedurende vijftien weken in de top 25 van de Billboard verbleef, gesteund door het succes van Chasing Cars.

Het succes vervolgde in Vlaanderen, waar de band in een hit scoorde Shut Your Eyes dat drie weken op de eerste positie stond en 23 weken in de Ultratop 50 verbleef. De single erna deed het wat minder, het duet Set the Fire to the Third Bar met Martha Wainwright kwam slechts tot de 41ste positie. Ondertussen nam de band de soundtrack van Spider-Man 3 op, Signal Fire. Het was de in de hitparades best scorende single van de band, met in het Verenigd Koninkrijk en Ierland respectievelijk de vierde en de tweede plek.

Op 7 juli trad de band op in kader van het Live Earth -benefietconcert in het Verenigd Koninkrijk. Simpson werd kort na het optreden gearresteerd nadat hij afwezig was op een rechtszaak waarin hij werd aangeklaagd op verdenking van cocaïnebezit.

De band was van plan om na Eyes Open het een beetje rustiger aan te doen na jaren van toeren. Echter, begin maakte Lightbody bekend dat ze bezig waren aan een opvolger met Lee opnieuw als producer. Het album, A Hundred Million Suns kwam in oktober uit en debuteerde in de meeste landen in de top Ter promotie van het album werd er getoerd in de kleinere zalen van Groot-Brittannië.

De single Take Back the City haalde de top 40 niet in Nederland, maar kwam wel tot de zesde positie in het Verenigd Koninkrijk. Eind bracht zangeres Leona Lewis haar interpretatie van Run uit.

Hierdoor kwam het origineel van Snow Patrol de Singles Chart weer op 28 binnen. Omdat Chasing Cars deze lijst opnieuw binnenkwam op 65, zorgde het ervoor dat de band tegelijkertijd drie singles van drie verschillende albums in de UK Singles Chart had staan.

Tweede single Crack the Shutters werd begin uitgebracht deed het matig in het Verenigd Koninkrijk, maar werd in Nederland door uitgeroepen tot Alarmschijf en bereikte de veertiende plek in de Nederlandse Top De derde Britse single werd eind januari bekendgemaakt: Tijdens de 40e editie van Pinkpop verzorgde Snow Patrol het afsluitende concert op de maandag. In een interview op het festival, onthulde de band dat het nieuw materiaal zal lanceren tegen het einde van het jaar als een brug tussen A Hundred Million Suns en de release van een nieuw album.

In april becommentarieerde Lightbody op de veroordeling van The Pirate Bay -eigenaren door te zeggen dat zij deze straf niet verdienen.

Na de festivaltour begon de band als support act van Coldplay. Op 20 en 21 juli trad de band opnieuw op in het voorprogramma van een U2-tour, dit maal ter promotie van het album No Line on the Horizon in de U2 ° Tour en deed het de Amsterdam ArenA aan.

In de nacht van 21 op 22 juli gaf de band een geheim concert voor prijswinnaars ter promotie van de vierde Nederlandse single If There's a Rocket Tie Me to It. In augustus werd bekend dat de band in november en december een tour door Groot-Brittannië zou beginnen waarbij de nadruk op vroegere nummers, nummers van de Reindeer Section en nieuwe interpretaties van hits gelegd zou worden.

Kort daarna werd bekend dat er een bijbehorend album in de maak was met Just Say Yes als de eerste single. Het album Up to Now verscheen op 9 november en bevatte singles, non-singles, B-kanten en nummers van the Reindeer Section. Just Say Yes bereikte in de Single Top de tweede en in de Top 40 de eerste positie, waarmee het de hoogste notering van de band in Nederland is.

Na het succes van het nummer werden Run en Chocolate opnieuw uitgebracht, afkomstig van het compilatiealbum. De band maakte beginnetjes met het zesde studioalbum, waarmee het een niveau hoger wil en dat volgens Connolly een andere richting gaat. De eerste stap werd eerder gezet met Just Say Yes , waarmee het de technokant opging. Ook waren twee soloprojecten van Lightbody gepland: Het eerstgenoemde project is uitgesteld. Tegen het einde van dat jaar concentreerde de band zich samen met Jacknife Lee in Malibu op de opnames van het nieuwe album.

In juni maakte Lightbody via zijn tumblr -pagina bekend dat het album Fallen Empires af was en gemixt werd en op 21 juli ging de single Called Out in the Dark in première, met sterke synthrock en elektronische invloeden. De tweede single van het album This Isn't Everything You Are kwam op 3 oktober uit en op 11 november werd het album uitgebracht, dat het eerste album van de band is dat op de eerste positie in de Nederlandse Album Top terechtkwam. Het album was van alle albums het langste waaraan gewerkt werd en ook met de langste speelduur.

Eind december kwam in onder andere Nederland en het Verenigd Koninkrijk In the End als derde single uit, terwijl andere landen New York voorgeschoteld kregen. Eind februari staat de band in de Lotto Arena in Antwerpen, België en begin maart doet het Ahoy Rotterdam aan voor een dubbelconcert. De opvolger van het album is reeds gereed met materiaal dat tijdens de opnames van Fallen Empires werd opgenomen.

Een verschijningsdatum hiervoor is nog onbekend. Het repertoire van een coverband bestaat dus hoofdzakelijk uit stukken die eerder door andere artiesten of bands uitgebracht zijn. Coverbands zijn veelal op te delen in verschillende muziekstromen zoals rock , funk , blues , top of tributebands. Tributebands , de naam zegt het al, spelen nummers van één artiest of band. In Nederland en België zijn er duizenden coverbands die optreden op festivals, in kroegen, op bruiloften of andere feesten.

Reguliere artiesten zijn vaak te duur om voor zoiets in te huren, een coverband is hiervoor een prima alternatief. Daarnaast trekken bands die bekende nummers ten gehore brengen veel meer publiek dan onbekende bands met eigen repertoire. Rij wachtenden Een lange rij vrouwen staat geduldig voor een winkel te wachten.

Een man probeert voor te dringen, maar het boze schreeuwen doet hem weer snel achter aan de rij aansluiten. Na een tijdje probeert hij het weer opnieuw, maar weer krijgt hij de woede van de vrouwen over zich heen. Bij zijn derde poging werken de vrouwen hem eigenhandig naar achteren. Hij geeft het op, trekt zijn das recht, strijkt zijn verwarde haar glad en zegt waardig: Jef Klak staat te kijken: Maar Louis is deze week ziek.

De invulling die aan dit feest gegeven wordt verschilt van streek tot streek. Buiten deze kerngebieden komt het feest echter ook voor, soms nog maar recent onder invloed van inwijkelingen, soms omdat de stad een eigen band met de figuur Sint-Maarten heeft.

Het Sint-Maartensberaad laat echter de minder positieve elementen van Sint-Maarten, zoals zijn gewelddadige optredens jegens andere culturen en geloven, buiten beschouwing. Niet in iedere streek lijkt de traditie even sterk te staan.

In Limburg , Noord-Holland en Groningen werd in vastgesteld, dat in deze provincies de Sint-Maartenviering nog vrij actueel was. In de provincies Friesland , Drenthe en Noord-Brabant bleek een vermeerdering van vieringen te zijn waargenomen. Dat het feest niet verdwijnt, maar zich in tegendeel verder verspreidt, wordt geïllustreerd door de ontwikkeling in Amsterdam.

Het feest werd hier al honderden jaren niet meer gevierd, tot het enkele decennia geleden in de buitenwijken opdook, onder invloed van de omliggende gemeenten. Begin deze eeuw doken de eerste lampionnen ook aan de grachten op, en inmiddels is het Sint-Maartenlopen ook in Amsterdam een levende traditie. De cor relatie van het feest met religie is niet sterk. In Nederland wordt het Sint-Maartenfeest gevierd door kinderen van alle gezindten.

In veel liedjes wordt vaak nauwelijks aandacht aan de religieuze achtergrond besteed. De liedjes hebben vaak een humoristisch karakter en het repertoire wordt ieder jaar aangevuld met parodiërende of satirische teksten. Ook Mechelen en de omliggende gemeenten, waaronder Hombeek en Weerde , gemeenten met een Sint-Martinuskerk, kennen een levendige traditie. In Belgisch-Limburg vindt men tradities die overeenkomen met die in Nederlands-Limburg , maar ze zijn hier veel minder actueel dan in Nederland.

Elders in het land wordt Sint-Maarten niet meer op traditionele wijze gevierd, maar zijn er wel concerten of feesten. Deze vieringen vallen vaak samen met de herdenkingen van de wapenstilstand. Over het algemeen geldt dat de Sint-Maartenviering in Vlaanderen minder wijdverspreid is dan in Nederland, maar dat wil niet zeggen dat de traditie in bepaalde streken niet toch heel intensief gevierd wordt. Sint-Maarten wordt niet overal op dezelfde wijze gevierd.

In sommige plaatsen worden optochten georganiseerd, in andere worden vreugdevuren ontstoken. Zeer algemeen is de lampionnentocht. Deze laatste traditie komt het meest voor in de noordelijke provincies en in Noord-Holland waar het ook wel keuvelen wordt genoemd. De kinderen maken lampionnen of hollen bieten vergelijk Jack-o'-lantern uit en gaan met de lichtjes langs de deuren.

Daar zingen ze speciale Sint-Maartensliedjes en krijgen hiervoor snoep of fruit. Vroeger werd het lichtje rondgedragen in een uitgeholde voederbiet. Hoewel dit soms nog wel gedaan wordt, zijn kleurige, door de kinderen zelf gemaakte, lampionnen tegenwoordig het meest gebruikelijk. Deze lampionnen worden vaak onder schooltijd gemaakt, bijvoorbeeld in de lessen handenarbeid. Vroeger werd veelvuldig gebruikgemaakt van de foekepot om de liedjes die bij de rondgang werden gezongen te begeleiden.

Het Sint-Maartengebruik werd toen ook wel "foekepotterij" genoemd. In de zuidelijke provincies en in Vlaanderen komt het langs de deur gaan ook veel voor, soms in combinatie met een vreugdevuur of een optocht. In sommige West-Vlaamse dorpen wordt het van deur tot deur gaan "ruusbuzen" genoemd, naar de eerste woorden van het liedje dat de kinderen zingen " Ruus buus buus ".

In Mechelen ligt de nadruk wel expliciet op het langs de deuren gaan. Kinderen gaan vaak verkleed, maar dragen geen lampionnen mee, alhoewel sommige deelgemeenten zoals Rijmenam wel iets gelijkaardigs kennen. De in het liedje vermelde "kruk" is een draagstoel. Alhoewel dit vandaag bijna niet meer gebeurt, bestond vroeger elke "Sinte Mette"-groep uit een Sint gezeten op een draagstoel, die werd rondgedragen door zijn kompanen.

Vandaag de dag houdt het Sinte Mette Genootschap deze Mechelse traditie in stand. Uitzonderlijk voor de regio Mechelen is dat ook de volwassenen Sint-Maarten vierden de "grote Sinte Mette" , traditioneel op de zondag ná 11 november. Het Genootschap doet dit nu nog met de bedoeling geld in te zamelen dat gebruikt wordt voor de instandhouding van het feest.

De vreugdevuren zijn vooral typisch voor Limburg, meestal in combinatie met een optocht. Men verzamelt hier in de kerk waar het verhaal van Sint-Maarten verteld wordt. Vervolgens loopt men in een lampionnenoptocht naar een groot vuur een zogenoemde troshoop waar 'de arme man' van het vertelde verhaal zich kan warmen. De kinderen krijgen traditioneel een oliebol uitgereikt. In een groeiend aantal dorpen komt het ook voor dat kinderen buiten de viering om van huis naar huis gaan om een lied te zingen en beloond te worden.

De Sint-Maarten viering wordt meestal de vrijdag of zaterdag voor de 11e november gevierd om geen overlap te creëren met de start van het carnavalsseizoen de 11e van de 11e. Ook buiten Limburg komen hier en daar vreugdevuren voor. Optochten worden tegenwoordig vooral in West-Vlaanderen gehouden, vooral in de streek rond Veurne en Ieper.

Deze stoeten vinden meestal plaats aan de vooravond van de naamdag, dus op 10 november. Sint-Maarten gaat hier vergezeld van Zwarte Piet. Samen lopen zij vooraan in de stoet en de kinderen met hun bieten volgen. Na de stoet waar soms ook de plaatselijke fanfare of harmonie in meeloopt kunnen de kinderen in veel gemeenten een zak met lekkernijen halen mandarijnen , chocolade , picknicken , Onze-Lieve-Vrouwtjes, speculaas , marsepein en Sint-Maartenskoeken.

Op 11 november zelf krijgen de meeste kinderen nog meer lekkernijen en speelgoed. In en rond Ieper vallen deze vieringen vaak samen met de verschillende herdenkingen van de Eerste Wereldoorlog. In Ardooie , waar Sint-Maarten de patroonheilige is, gaat ieder jaar een avondstoet door de straten, volledig in het teken van Sint-Maarten en het begin van de winterperiode. Elk jaar komen duizenden toeristen op dit spektakel af. In bepaalde streken in Vlaanderen neemt Sint-Maarten de taak van Sinterklaas over.

Het Sinterklaasfeest wordt hier traditioneel niet of veel minder uitgebreid gevierd. De verschillen van dorp tot dorp kunnen groot zijn. In de West-Vlaamse stad Wervik bijvoorbeeld komt in de ene wijk op 11 november Sint-Maarten langs met speelgoed, en in de andere wijk Sinterklaas op 6 december. Dendermonde kent een soorgelijk fenomeen. Deze drie steden hebben een Sint-Martinuskerk als hoofdkerk. In Ieper komt Sint-Maarten de avond voor 11 november aan met de boot. Dan staan alle kinderen hem en zijn pieten op te wachten aan de kaai Ieperlee.

Daarna gaan ze in een grote stoet naar de Grote Markt. In Sijsele een Sint-Martinusgemeente wordt er dan weer enkel een Sint-Maartenstoet gehouden op de vrijdagavond het dichtst bij de 11de november , maar speelgoed krijgen de kinderen alleen bij Sinterklaas. In Loppem eveneens een Sint-Martinusgemeente bellen de kinderen op 11 november aan bij alle huizen om lekkers te krijgen. In Aalst komt Sint-Maarten de zaterdag voor 11 november officieel met de boot aan en wordt hij in een koets naar zijn troon op de Grote Markt gereden.

Op 11 november ontvangt hij op de massaal bijgewoonde jaarmarkt de kinderen. Meestal komt hij in de nacht van 10 op 11 november. Opmerkelijke verschillen zijn dat de Sint in de hemel woont en niet in Spanje , dat hij slechts één Zwarte Piet heeft, en dat zijn rijdier een ezel is en geen schimmel.

Over de ontstaansgeschiedenis van het feest zijn veel speculaties. Vaak wordt verondersteld dat het feest teruggaat op een Germaans winterfeest, maar ook een zuiver kerkelijke oorsprong is mogelijk. Wel duidelijk is dat de ontwikkeling tot algemeen, door alle gezindten gevierd, volksfeest tamelijk recent is. De Engelse volkskundige Frazer veronderstelt een heidense oorsprong van het feest: Het heidense ritueel zou dan door de kerk zijn overgenomen, vooral om het vertrouwen van de bevolking te winnen.

Veel andere onderzoekers stellen echter dat er niets heidens aan het feest valt op te merken. De Duitse volkskundige Dietz-Rüdiger Moser stelt dat het feest door de kerk is geïntroduceerd. In Lucas vinden we de tekst: Niemand steekt een lamp aan en zet die in de kelder of onder de korenmaat, maar op de standaard, opdat wie binnentreden het licht zien Lukas Deze regels uit het evangelie werden vaak op 11 november voorgedragen en in de mis besproken.

Moser neemt aan dat door deze voorlezing in de mis de bevolking werd aangespoord tot een lichtjesfeest. Moderne onderzoekers houden vaak het midden tussen beide standpunten. Sint-Maarten is een bedelfeest, en bedelfeesten waren nodig in de moeilijke wintermaanden.

Bedeloptochten zoals met Sint-Maarten werden en worden in Vlaanderen ook gehouden met Driekoningen of met Nieuwjaar , en ook het Sinterklaasfeest heeft kenmerken van een bedelfeest.

Als bedelfeest was Sint-Maarten lange tijd een feest voor de armen. Rijke burgers zagen hun kinderen er liever niet aan mee doen.

Pas in de jaren '20 en '30 van de 20e eeuw veranderde deze attitude. Het Sint-Maarten werd nu juist gezien als een mooie, eigen traditie, die behouden moest worden. Omdat 11 november na de Eerste Wereldoorlog ook de dag werd waarop deze oorlog werd herdacht, is wel geprobeerd het feest een wereldlijke lading mee te geven.

Het zou dan een vredesfeest moeten zijn. Dit heeft men uiteindelijk niet doorgezet. Het feest is, vooral in Nederland, juist vrij van enige religieuze of politieke lading, wat zeker bijdraagt aan de grote populariteit ervan. In Vlaanderen is het vieren van Sint-Maarten beperkt tot de genoemde regio's, en hierin lijkt geen verandering te komen.

Het is eerder zo dat het feest steeds minder wordt gevierd, met name in Belgisch Limburg, waar vroeger veel meer Sint-Maartensvuren moeten hebben voorgekomen.

In Nederland is de situatie omgekeerd: Typisch is de geleidelijke opkomst van het gebruik in Amsterdam zie boven. Ook in de regio's waar het feest oorspronkelijk al werd gevierd is de traditie nog zeer levend. Er zijn talloze Sint-Maartensliedjes. Vooral in Nederland is er sprake van een nog altijd groeiend repertoire. Veel liedjes hebben een humoristische lading, al zijn er ook nog oude bedelliedjes. Sommige liedjes komen in het hele taalgebied voor, zoals Sint-Maarten , andere liedjes komen slechts in een klein aantal dorpen voor.

De liedjes staan in een lange, orale traditie. Het oudst bekende Sint-Maartensliedje is het volgende:. De regels van dit lied komen nog in diverse bestaande Sint-Maartensliedjes terug. Ook voor andere liedteksten geldt dat ze heel oud zijn, wat blijkt uit hun grote verspreiding. Een spreekwoord in het Venloos luidt: As de kinder Sintermertes Veugelke zinge, make de verkes eur testament. Als de kinderen een Sint-Maarten liedje zingen, dan schrijven varkens hun testament.

Varkens werden traditioneel geslacht vanaf 11 november. Wapenstilstandsdag op 11 november is een jaarlijkse herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. In België en Frankrijk is wapenstilstandsdag een nationale feestdag. In België wordt sinds ieder jaar op deze dag in aanwezigheid van de Koning de wapenstilstands ceremonie gehouden aan het Graf van de onbekende soldaat , niet alleen om de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog te gedenken, maar ook die van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen in de wereld.

Engelstalige oudstrijdersfamilies komen in groten getale naar Ieper om bij de Menenpoort een dodenwake voor de oorlogsslachtoffers te houden. Het symbool voor de herdenking is de klaproos Engels: De Verenigde Staten kennen Veterans Day. In Nederland vindt de dodenherdenking plaats op 4 mei. Nederland was neutraal tijdens de Eerste Wereldoorlog. Duitsland kent de Volkstrauertag voor de gevallenen in de Eerste Wereldoorlog op de zondag het dichtst bij 16 november , de tweede zondag voor Advent.

Op 11 november om 5 uur 's nachts werd de Duitse capitulatie in een treinwagon op het westelijk front in Rethondes Forêt de Compiègne , Bos van Compiègne getekend door Foch en de Duitse delegatie, maar de wapenstilstand ging pas in om 11 uur. Tijdens deze laatste 6 uur vielen aan beide kanten nog vele slachtoffers, terwijl de overgave al ondertekend was. In Duitsland was kort tevoren de Weimarrepubliek uitgeroepen en in Beieren kwam zelfs korte tijd een communistisch bewind aan de macht.

Keizer Wilhelm II vluchtte naar Nederland en Friedrich Ebert en Philipp Scheidemann wendden zich tot de geallieerden voor het tekenen van een wapenstilstand. Zij stuurden de gematigde Matthias Erzberger en Müller naar de onderhandelingen te Compiègne.

Hier tekende Erzberger de wapenstilstand. Op 11 november om De dolkstootlegende werd hiermee geboren: Drie jaar later zou Erzberger door verbitterde extreemrechtse veteranen worden doodgeschoten.

De Eerste Wereldoorlog was voorbij, de wapenstilstand een feit. De treinwagon werd later op 24 juni , op bevel van Hitler , overgebracht naar Berlijn. Deze wagon werd eerst een tijdje tentoongesteld aan het publiek voor de Brandenburger Poort en later op een zijspoor gezet op verschillende plaatsen. Tenslotte werd de wagon in april in brand gestoken door de SS , weer op bevel van Hitler. Nu staat er in Rethondes bij Compiègne een replica van deze wagon.

Ze is het meest bekend door het nummer I never promised you a Rose Garden , waarmee ze in een Grammy Award won. Ze was één van de meest succesvolle Amerikaanse zangeressen van de jaren zeventig van de twintigste eeuw.

Anderson groeide op in Sacramento Californië , samen met haar moeder, de in de VS bekende singer-songwriter Liz Anderson. De laatstgenoemde schreef nummers voor onder meer Merle Haggard. Lynn Anderson begon haar solocarrière in met het nummer In Person , gevolgd door het door haar moeder geschreven If I kiss you will you go away. Anderson trouwde in met Glenn Sutton , een songwriter die later een plaatsje zou krijgen in de Nashville Songwriters Hall of Fame.

Ze kregen samen een dochter, Lisa. Ze scheidden in , Anderson hertrouwde het jaar erna. In haar tweede huwelijk kreeg Anderson nog twee kinderen, maar ze scheidde in ook van haar tweede echtgenoot.

Anderson was succesvol als zangeres, en ze was regelmatig op televisie te zien in de Lawrence Welk Show in de jaren In sloot Anderson een contract met Columbia Records. Haar stijl neeg daarna iets meer richting popmuziek en iets minder richting country, getuige haar grootste hit Rose Garden eind jaren zeventig. Het door Joe South geschreven nummer won een Grammy, werd nummer één in de Country Charts in de VS, nummer drie in de reguliere Pop Charts en werd een hit in vijftien andere landen.

In de jaren zeventig behaalde Anderson acht nummer-één-hits, achttien top-tien hits en kreeg ze zeventien gouden platen. Ze bleef tot begin jaren tachtig één van de belangrijkste countryzangeressen. Haar laatste top-tien hit dateert uit "You're Welcome to Tonight". Eind jaren tachtig en begin jaren negentig haalde Anderson nog regelmatig de kranten in verband met de echtscheiding van haar tweede man.

De twee ruzieden vaak openlijk. Nadat ze wat tijd had doorgebracht op haar ranch met het opvoeden en trainen van paarden, ging ze in de studio weer in voor nieuwe plaatopnamen. Haar in uitgebrachte "Bluegrass Sessions" werden een groot succes en leverden haar voor het eerst in dertig jaar weer een Grammy-nominatie op. In hetzelfde jaar werd Anderson gearresteerd wegens het rijden onder invloed, en werd er door de American Rose Society een roze-witte thee roos naar haar vernoemd. Anderson bracht in een nieuwe CD uit "Cowgirl" met door haar moeder, Liz Anderson, geschreven nummers.

The Rubettes waren een Britse glamrock - annex teenybopper popgroep ; in latere jaren speelden ze countrymuziek. Hun eerste hit was meteen hun grootste: Ze traden op in teddybroeken, oversized jasjes en petten, alles in het wit en pastelkleuren. De groep werd in bijeen gebracht door het producersduo Bickerton-Waddington. Dit duo had in de jaren zestig al eens samengewerkt met ex- Beatle Pete Best en liep in te leuren met diverse doo-wop -composities.

Studiomusici die Barry Blue bijstonden bleken de besten om de liederen uit te voeren. De groep bestond tot in ; Alan Williams ging daarna solo verder. In kwam de groep bijeen omdat er in het gouwe ouwecircuit vraag was naar optredens van de originele Rubettes. Na hevige onderlinge ruzies moest een Britse rechter in beslissen wie het meeste recht had op de groepsnaam.

Er kwam een compromis uit voort waarmee de kemphanen voort moesten: Alan Williams" en een "The Rubettes feat. Bill Hurd maar mèt Paul da Vinci. Van de eerste drie lp 's "Wear its 'at", "We can do it" en "Rubettes" werden coverversies van songs hits voor andere artiesten uit de Bickerton-Waddington-stal: Begin werd besloten van sound te veranderen na het tegenvallende succes van "Little darling". Halloween is een feestdag die vooral in Ierland , het Verenigd Koninkrijk , de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt.

Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes, en roepen trick or treat waarbij de keuze wordt gegeven tussen een plagerijtje uithalen of een versnapering krijgen.

De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Jonge volwassenen gaan soms naar Halloweenfeesten. In de Iers-Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische nieuwjaar of Samhain uitspraak Saun , het Ierse woord voor de maand november.

Maar Samhain was ook nog om een andere reden zeer bijzonder. De Kelten geloofden namelijk dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar.

In Groot-Brittannië werd Halloween vooral door de Kelten gevierd. De geesten die uit dode mensen op zouden rijzen, werden aangetrokken door voedsel voor hen neer te leggen voor de deuren. Om echter de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers. Toen de Romeinen de Britse eilanden binnenvielen, vermengden ze de Keltische traditie met hun eigen tradities, die eind oktober natuurlijk de viering van de oogst betroffen, en ook het eren van de doden.

In de negende eeuw van de huidige tijdrekening steekt een Europees christelijk gebruik de zee over en vermengt zich met het Halloweenfeest. Op Allerzielen - 2 november - gingen in lompen gehulde christenen in de dorpen rond en bedelden zielencake brood met krenten. Voor elk brood beloofden ze een gebed te zeggen voor de dode verwanten van de schenker, om op die manier zijn bevrijding uit de tijdelijke straffen van het vagevuur te versnellen en zodoende zijn opname in de hemel te bespoedigen.

Het "Trick or Treat" spelletje vindt wellicht daar zijn oorsprong. Het feest is in de negentiende eeuw door Ierse immigranten naar de VS gebracht. In Ierland was de aardappeloogst mislukt, de hongersnood decimeerde razendsnel de bevolking en de Ieren begonnen omstreeks massaal naar Amerika te vluchten. En zoals vaker voorkwam onder migranten: Het heimwee naar de roots wordt verzacht in het verder beleven en onderhouden van de eigen feesten en gebruiken.

In Amerika duikt dan de bekende jack-o'-lantern-pompoen op, in de hele wereld wellicht het bekendste gezicht van Halloween.

Vooral bekend van Halloween zijn de uitgeholde pompoenen, die dienst doen als lampionnen. Zie Jack-o'-lantern voor het hoofdartikel over dit onderwerp. Vooral bekend van Halloween zijn de uitgeholde pompoenen, die dienst Deze worden Jack-o'-lantern's genoemd. Dit gebeurt meestal niet in de vorm van langs de deuren gaan en snoep ophalen maar wel door Halloween-feesten en het versieren van huizen. In sommige delen van Nederland en België is rond deze tijd het van oorsprong katholieke Sint-Maartenfeest populairder onder jongeren van alle gezindten.

Het lijkt op het Amerikaanse Halloween, hoewel dit feest niet in de grotere steden, maar vooral in dorpen gevierd wordt. Ook in Suriname wordt Halloween groot gevierd. In dit land is deze traditie uit de Verenigde Staten overgewaaid.

Vooral onder de jeugd is Halloween populair. Op het eiland Bonaire komen alle kinderen van een dorp of stad bij elkaar, maar in plaats van bij mensen langs de deuren te gaan, gaan ze bij winkels langs. Op Halloween is kritiek — zoals ook op Valentijnsdag — omdat het ontdekt zou zijn door de commercie als een geschikte aanleiding om de consument tot wat ruimer vertier aan te zetten in de 'slappe' periode tussen zomervakantie en Sinterklaas. Dit laatste wordt alom bestreden.

Wel is duidelijk dat de commercie in toenemende mate belangstelling toont voor Halloween. Ook is er kritiek omdat het vieren van deze feestdagen gezien wordt als symptomatisch voor de Amerikanisering van de maatschappij. Verschillende organisatie en kerkgenootschappen hebben kritiek op Halloween vanwege het "heidense" karakter dat het feest op vele plaatsen zou hebben, alsmede vanwege het spiritisme dat erdoor bevorderd zou worden. Het oproepen van geesten is niet toegestaan in de bijbel.

Evenwel dient aangemerkt te worden, dat het oorspronkelijke Ierse gebruik weliswaar samenhing met een Keltische heidense traditie, maar in wezen op christelijke wijze was ingevuld. Pas later kwamen de demonenverkledingen en de horror -outfits op, in de Verenigde Staten.

Hierbij kwam soms het karakter op spiritisme en zelfs de duivel te liggen bij de versieringen. Vanwege de afwijzing van Allerheiligen en Allerzielen en het vagevuur door het Protestantisme , wordt vaak door reformatorische genootschappen bezwaar gemaakt tegen elke uiting van Halloween - ook het gekerstende Ierse gebruik kan als katholiek volksgebruik geen genade vinden in hun ogen. Fischer-Z is een Engelse rockband, uit de tijd van de new wave , eind jaren 70 van de 20e eeuw.

Origineel heette de band Sheep, maar onder die naam is er weinig van hen vernomen. Centraal persoon in Fischer-Z is John Watts. In sluiten ze een platencontract met United Artists. De eerste plaat wordt in uitgebracht: Het succes in Engeland valt nog tegen, en ook de volgende plaat, Going Deaf for a Living brengt daar nog geen verandering in.

De groep verandert wel, Skolnik kan niet tegen het overheersende gedrag van Watts en vertrekt. Korte tijd speelt ook Bern Newman mee als gitarist. Met Red Skies over Paradise heeft Fischer-Z uiteindelijk ook de gewenste erkenning en het gewenste succes in Engeland.

Met het nummer Marliese scoren ze een hit door heel Europa. In juni staan ze op Pinkpop , een van de laatste optredens uit die tijd, een maand later wordt de band opgeheven.

Watts gaat vervolgens solo door hij heeft nog even het project The Cry, met wie hij het album Quick, Quick, Slow opneemt en een aantal jaren later gebruikt hij de naam Fischer-Z weer. Zijn laatste album onder Fischer-Z naam dateert van Voor Ether heeft Watts geknipt en geplakt op basis van opnames die hij op een wereldreis gemaakt had. Bij het album zit een gedichtenbundel.

Paul Anka Ottawa , 30 juli is een Libanees - Canadese singer-songwriter. In werd hij beroemd met zijn hit Diana die naar de hoogste top van de hitparade schoot en negen miljoen keer over de toonbanken ging. Ook zijn opvolgers werden hits en Anka werd een tieneridool. Hij begon ook te acteren, één van zijn bekendste films is The Longest Day , waarvoor hij ook de titelsong schreef. Na enkele jaren zonder een hit zong hij een duet met Odia Coates in en Having my baby. In kreeg hij een ster op Canada's Walk of Fame.

Paul Anka treedt nog regelmatig op. Ook verscheen in dat jaar het dubbelalbum "Classic Songs, My Way" om zijn vijftigjarig jubileum in het vak te vieren. Op dit album brengt hij wederom jazzversies van bekende nummers, maar waar "Rock Swings" rocknummers worden bewerkt, zijn het deze popklassiekers. Van de laatste heeft Anka het debuutalbum geproduceerd. In oktober is bekend geworden dat Paul Anka ook het nummer "This is it" van de recent overleden Michael Jackson heeft geschreven.

Manfred Mann Johannesburg Zuid-Afrika , 21 oktober was een Britse "blanke" rhythm-and-blues -band uit de jaren zestig genoemd naar de keyboardspeler die als werkelijke naam Manfred "Mike" Lubowitz had.

Mann vormde zijn eerste band in samen met Mike Hugg , The Mann Hugg Blues Brothers, maar beiden bleven op de achtergrond tijdens optredens. Hun manager wist een contract los te peuteren bij Decca, echter na een week liet Decca het afweten, ze zagen er geen brood in. Daarna werd het geprobeerd bij EMI en daar hadden ze meer succes.

De groep begon haar carri�re met optredens in de Studio 51 in de Great Newport Street in Londen, in dezelfde periode als ook de Rolling Stones - nog steeds zonder platencontract - aldaar covers van Chuck Berry en Bo Diddley kwamen spelen. Driemaal is scheepsrecht, en ook voor Mann: Het bewuste liedje werd zelfs een tijd het kenwijsje van Ready Steady Go, een z��r populair Brits tv-programma gewijd aan rock- en popmuziek.

De groep had - ondanks de suprematie van de Beatles - een aantal nummer 1-hits in het Verenigd Koninkrijk , waaronder een coverversie van Do Wah Diddy Diddy van The Exciters en met het lied Pretty Flamingo.

Toen Jones de band in verliet, op het hoogtepunt van hun roem, werd Mike D'Abo de nieuwe zanger. Met hem bleef de band aan de top en hadden ze opnieuw een aantal grote hits waaronder Bob Dylans lied Mighty Quinn In het jaar daarop gingen ze uit elkaar. Na het uiteenvallen van de groep is Mann reclamejingles gaan schrijven en vormde hij samen met Hugg een nieuwe band, Manfred Mann's Chapter Three, die na twee albums in alweer werd opgeheven.

Hierna formeerde Mann, met meer succes, Manfred Mann's Earth Band , dat onder meer een grote internationale hit had met Bruce Springsteens Blinded by the light. Amanda Lear Hongkong , 18 november is een Franse zangeres. Amanda Lear begon in de jaren als mannequin. Ze werkte onder andere samen met o. In dezelfde periode leerde ze de Spaanse surrealistische schilder Salvador Dalí kennen.

Ze was tijdens de laatste 15 jaar van zijn leven zijn partner en zijn muze. Ze werd ook zijn lievelingsmodel. In de jaren '70 poseerde ze voor de hoes van het Roxy Music -album "For your pleasure". Ze begon eveneens een relatie met David Bowie. Deze laatste raadde haar aan zangeres te worden.

Na een aantal geflopte projecten, kreeg ze een platencontract in Duitsland. Met behulp van haar producer Anthony Monn ontpopte ze zich in de tweede helft van de jaren zeventig tot de blanke "queen of disco ".

Bij een brand in hun huis in verloor hij het leven. Ook ging een groot aantal kunstwerken verloren, dat in het bezit van het paar was. Ondertussen was ze ook werkzaam als kunstschilder en schrijfster. In maakte ze een come-back in de internationale muziekwereld met het in Frankrijk geproduceerde album "Heart". Opvallende singles waren "Love boat" en "I just wanna dance again". Nadien volgden er verscheidene duetten o.

In bracht Amanda Lear een nieuwe cd uit met covers van o. Een jaar later wordt de cd ook in Duitsland uitgegeven. Op deze Duitse release staat als bonustrack een live-versie van "Johnny". Voor deze editie worden er twee nieuwe opnames toegevoegd: In bracht Lear een gloednieuwe dubbel-cd uit in Italië: Op 12 september heeft Amanda Lear een nieuwe CD-maxi gereleased: Dit nummer werd geproduceerd door Alain Mendiburu en Steve Campioni. Op het schijfje staan er 5 versies van het nummer. De Moody Blues voorheen The Moody Blues is een Britse band die in de jaren 60 enkele grote hits had met nummers als Nights in White Satin meerdere keren , Tuesday Afternoon en Ride my see-saw , in de jaren 70 de nummerhit Question en I'm just a singer in a rock and roll band en twee hits in de jaren I know you're out there somewhere en Your wildest dreams.

De band wordt gezien als een van de wegbereiders naar het genre progressieve rock. Na het succes van met name The Beatles en Cliff Richard in die tijden, treffen Thomas en Pinder een enorme hoeveelheid bandjes aan in hun geboorteplaats Birmingham. Uiteraard verwacht iedereen hun succes te evenaren. Tegelijkertijd studeert John Lodge nog en speelt in amateurbandjes. Om te kunnen overleven in die chaos is de enige mogelijkheid een plaatselijke superband te beginnen: Manager Tony Secunda slaagt erin hun een paar plaatjes te laten opnemen voor Decca, waarvan een Go Now heet, dat wereldwijd succes kreeg.

De groep speelt tot dan rhythm and blues. De The Moody Blues is dan op sterven na dood. In een uiterste poging de groep te redden trekken ze John Lodge en Justin Hayward aan. Justin Hayward is een soloartiest, die nog wel een single heeft opgenomen met The Wilde Three. Hun muziekstijl wijzigt drastisch mede op aandringen van Decca en zou leiden tot een van de eerste groepen binnen de stijl symfonische rock. Het album Days of Future Passed uit leverde twee gigantische hits op, te weten Nights in white satin en Tuesday afternoon.

Het wordt in brede kring beschouwd als de meest geslaagde poging een stuk op te nemen waarin pop en klassiek gecombineerd zijn. Op het volgende album, In Search of the Lost Chord , werd een meer psychedelische richting ingeslagen en werd het orkest vervangen door Pinders mellotron. Deze richting werd voortgezet op de volgende vijf albums: On the threshold of a dream , To our Childrens Childrens Children , A question of balance , Every good boy deserves favour en Seventh sojourn Een van de opvallendste dingen aan de albums is dat de tracks in elkaar overlopen, dat was vernieuwend voor die tijd.

Na de aansluitende tour besloot de band een rustperiode voor onbepaalde tijd in te lassen. Solo brachten beide heren in ook nog albums uit. Graeme Edge en Ray Thomas brachten twee soloalbums uit. Terwijl "The Promise", uit , Mike Pinders enige soloalbum was uit die periode. Het reüniealbum dat in verscheen, Octave , was het laatste album waarop Mike Pinder te horen was.

Hoewel het album niet zo sterk was als zijn voorgangers leverde het zowaar weer een prima hit op: Had to fall in love. De uit Yes afkomstige Patrick Moraz verving hem. In volgde nog "Long Distance Voyager". Hoewel het album met name in de VS zeer succesvol was, bleek Mike Pinders invloed op de typische Moody Blues-geluid veel groter dan verwacht.

..

Escort aangeboden vingeren lesbi
grote lul gezocht suikertante aangeboden

Ik geef hierbij aan Tease Media B. Ik verklaar hiermee dat ik het cookiestatement gelezen heb. Mijn Sexjobs Inloggen Advertentie plaatsen Maak account aan. Gangbang Algemeen Barebangs Bukkake Erotisch uitgaan. Nieuwsbrief Vul je e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen: Jong studentje word geil van zaad Ik verdien straf nog maag Wil jij euro verdienen? Zoek je geile date?

Advertenties uit overige rubrieken. Dames van plezier Mooi blond tienermeisje vol maar lekker proberen?? Pik je me op? Geile Student komt bij je langs! Dames van plezier Thuisontvangst Dames van plezier Escort Geile Stoeipoes Veronica Geile Student komt bij je langs! Martha sub sletje wil nu nog geile sex Hoi ik heet Amanda. Gangbang dame gevraagd Drukste en beste zaak van nederl.

Friends with benefits, verbonden in vrijheid Gevraagd: Sexy-nadine Live meekijken via beeldbellen! Jong en weinig ervaring? Spannende dame gezocht om vanavond te daten! Dames van plezier Pijpen zonder condoom Lekker dik billen Door heel Nederland!!

Pijpsletje Wil jij lekker gepijpt worden? Girl nextdoor filmpjes Super geile fotos en filmpjes hier! Betaling in natura Vrolijke folk-nummers als "Ik kan het, ma", "Joke" en "Een vrolijk lentelied" maakten hem zowel geliefd als berucht in Vlaanderen. Regels als "De Fallus Impudicus staat al in bloei" en "Joke, Joke, trek je witte jurkje uit" zorgden voor controverse bij het meer conservatieve gedeelte van de bevolking.

Tijdens zijn succesperiode werkte hij ook mee aan Kris De Bruyne 's debuutplaat en produceerde drie albums voor Urbanus van Anus. De Wilde droeg in belangrijke mate mee aan de lancering van Urbanus' carrière.

Zo zelfs dat Urbanus hem ten slotte in populariteit oversteeg. Dit had echter meer te maken met het feit dat Urbanus ook humoristische conferences aan zijn optredens toevoegde.

De Wilde zelf heeft het nooit erg gevonden dat hij niet hetzelfde succes gekend heeft. Zij kunnen dat misschien aan, maar ik niet. Het zou tot eind jaren 80 duren voor Jan De Wilde nog eens in de kijker stond. In schreef hij de muziek voor de eerste Urbanus -film Hector. Op aandrang van Urbanus bracht hij twee nieuwe albums uit. De cd werd door Henny Vrienten geproduceerd die samen met onder meer Boudewijn de Groot ook op enkele nummers meezong.

Naast nieuwe versies van oudere nummers als "Walter, ballade van een goudvis" en "Een vrolijk lentelied" stond er ook gloednieuw materiaal op. Na deze heropbloeing duurde het tot voor er een nieuw De Wilde-album uitkwam. Ook Raymond van het Groenewoud zong op twee tracks mee. De cd werd geproduceerd door Jo Bogaert van Technotronic. Datzelfde jaar bracht De Wilde ook het boek "Niks aan dan vel" uit, waarin al zijn liedjesteksten verzameld staan.

Eagles is een Amerikaanse rockband , een van de succesvolste bands aller tijden. De band werd in opgericht en is anno nog steeds actief, hoewel met enkele jaren onderbreking. De naam verwijst naar de Amerikaanse adelaar , tevens het beeldmerk van de Verenigde Staten. De groep ontstond in het begin van de jaren zeventig in Los Angeles , eerst als begeleidingsband van Linda Ronstadt , maar al snel sloegen ze hun eigen vleugels uit.

Hun vroegste muziek was een mengeling van country en bluegrass , vermengd met de harmonieën van de Californische surfmuziek. Hierdoor ontstonden gevoelige nummers over relaties, auto's en een zwervend leven. De pioniers van dit nieuwe genre waren begenadigde singer-songwriters als Jackson Browne , J.

Uit de subcultuur in en om Sunset Boulevard en The Valley in Los Angeles die rond deze componisten ontstond, distilleerden de Eagles een eigen geluid dat synoniem werd met de term Californische countryrock.

Op latere albums van de groep werd de bluegrassmuziek meer en meer afgezworen en ging men over naar een meer recht-toe-recht-aan rock-geluid. Geen van de vier oprichters was geboren in Californië. Drummer Don Henley was bijna afgestudeerd in Engelse literatuur. Bassist Randy Meisner was een liefhebber van auto's en fietsen en verkeerde eigenlijk liever bij zijn familie dan dat hij zijn tijd besteedde aan het bespelen van een basgitaar in een rockband.

De band werd geformeerd in toen John Boylan - toen manager van Linda Ronstadt - Frey, Leadon, and Meisner losweekte van hun bezigheden. Twee maanden lang vormde Eagles de band achter Ronstadt, maar na afloop van deze tournee besloten de mannen een eigen groep te vormen.

Het eerste album Eagles was gevuld met pure, soms onschuldig aandoende, countryrock; het tweede Desperado met het lied Desperado had als thema "bandieten van het Wilde Westen" en vormde het eerste bewijs van de voorliefde voor het maken van thema-albums. De eerste twee albums werden opgenomen in Londen en geproduceerd door Glyn Johns. De band wilde meer de rock-kant op maar Johns neigde meer naar de 'wollige' kant van de muziek van de Eagles.

Na twee derde van het album samen met Johns te hebben afgemaakt richtte de band zich op Bill Szymczyk die de rest van het album af maakte. Szymczyk introduceerde Don Felder die een slidegitaar gebruikte in het lied Good Day in Hell waarover de andere bandleden zeer enthousiast waren. Twee dagen later werd Felder de vijfde Eagle. Het album On the Border bracht de groep een Billboard nummer-één-hitsingle met het lied Best of My Love op 1 maart Het volgende album, One of These Nights , had een agressieve rock-achtige basis.

Tussen het maken van dit album en de daaropvolgende tournee verliet Bernie Leadon de groep omdat hij zichzelf wilde beschermen tegen het oneindige alcohol en drugsgebruik en zoals hij later zelf zegt "the endless partying". Hij werd vervangen door Joe Walsh geboren 20 november , een veteraan die had gespeeld in groepen als The James Gang en Barnstorm en al een eigen solocarrière had. Hiermee werd duidelijk welke richting de groep op wilde: De titelsong van One of These Nights haalde de nummer-één-positie op de Billboard-lijst op 2 augustus Rond deze tijd kregen de verschillende personen en persoonlijkheden binnen de band meningsverschillen en ontstonden verschillende interne ruzies.

Het volgende album, Hotel California , heeft als onderwerp het nastreven van de 'Amerikaanse Droom'. Met Californië als metafoor voor de Verenigde Staten van Amerika schreven de Eagles liederen over onschuld New Kid in Town , nummer één op de Billboard-lijst op 6 februari , over verleiding Life In The Fast Lane en het titelnummer Hotel California dat op 7 mei de nummer-één-positie behaalde. Gedurende het laatste deel van de erop volgende tournee besloot Randy Meisner plotseling dat hij genoeg had van het leven in hotelkamers en hij verliet de band om in de betrekkelijke rust van Nebraska te werken aan herstel en een solocarrière.

Meisner werd vervangen door de man die hem ook al had opgevolgd in de band Poco: Schmit geboren 30 oktober In februari doken de Eagles de studio weer in om hun laatste studioalbum op te nemen: Het maken hiervan kostte maar liefst twee jaar maar leverde de groep wel hun vijfde en laatste nummer één hitsingle op met Heartache Tonight 10 november Tijdens de promotie-tour verhevigden de persoonlijke meningsverschillen zich, met een toppunt toen Henley in de nacht van 21 november werd gearresteerd toen in zijn hotelkamer cocaïne , Quaaludes en marihuana was gevonden nadat een jarige prostituee in zijn hotelkamer door drugs was bevangen.

Hiervoor werd Henley later veroordeeld. Nadat de The Long Run -tour in was afgesloten werd een tijdlang niets van de band gehoord en hadden alle leden solocarrières met wisselend succes. In het begin van de jaren negentig werd het album Common Thread ter ere van de Eagles uitgebracht. Een van de makers, Travis Tritt , stond er op dat op de video voor Take It Easy alle leden van de Eagles zouden optreden.

Toen de video af was besloten de leden in om de band weer bijeen te brengen. Don Felder werd in uit de band gezet vanwege contractbreuk. September kwam dit voor het gerecht. Hieruit ontstond een live-album getiteld Hell Freezes Over naar aanleiding van een uitspraak van Henley die zei dat de groep weer bijeen zou komen 'als de hel bevriest' - een populaire Amerikaanse uitdrukking en een single Get Over It die over hetzelfde onderwerp gaat.

Een nieuwe controverse ontstond nadat de band op 12 september tijdens een optreden voor de Democratische Partij in Los Angeles het nummer Peaceful Easy Feeling opdroeg aan Saddam Hoessein. In werd de band opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en gedurende de ceremonie traden alle zeven leden gezamenlijk op.

Hierop volgden een aantal reunion-tours die vooral opvielen door de hoge toegangsprijzen die alle records braken. Het album kwam uit in oktober Inmiddels is ook de eerste single uitgebracht. Het heeft de naam "How Long" gekregen. De single gaat een beetje terug naar het begin van the Eagles en is dan ook in een clip met de originele bezetting te vinden.

Er zijn twee 'bijzondere' dingen te melden over het album. Het eerste is dat het album voor het merendeel nieuwe nummers bevat. Het tweede stond in een van de verstuurde nieuwsbrieven. Volgens deze nieuwsbrief zou het album in de VS enkel te verkrijgen zijn via walmart. Tijdens deze wereldtournee speelde de Nederlandse saxofonist Chris Mostert mee.

Charles Edward Anderson Berry St. Louis , Missouri , 18 oktober , bekend als Chuck Berry , is een Amerikaans gitarist , zanger en componist. Berry was het eerste lid van de Rock and Roll Hall of Fame Johnnie Johnson had de band Sir Johns Trio , en nodigde Chuck Berry in uit mee te spelen als vervanging voor de zieke saxofonist. Snel nam Berry de leiding van de band over.

Hij geraakte met meer dan 30 van zijn opnames in de top en ze worden nog altijd gebracht door bands over de hele wereld. Goode werd opgenomen met twee teksten: In een enkel coupletje legt hij uit: Zijn hele gitaarspel is beïnvloed door de pianist Johnnie Johnson. De nummers van Chuck Berry hebben de traditionele bluesmaatvoering, namelijk 12 maten, ook wel bluesschema genoemd. Hierdoor verdwijnt de " bluesy " beetje zeurderige stemming en krijgt een opgewekter karakter, rock-'n-roll.

Een andere vondst is "zijn" gitaar-intro. Het karakteristieke intro van veel van zijn rockers is een typisch pianistisch opmaatje. Om optredens te verlevendigen maakte Chuck op komische wijze gebruik van zogenaamde Hillbilly -wijsjes.

Mede hierdoor werd hij door sommigen gezien als een countryzanger. Ook wist hij op deze wijze blank publiek naar zijn optredens te trekken. Dat was in de beginjaren 50 een prestatie, vanwege de rassenscheiding in de Verenigde Staten. Een ode aan Chuck Berry en zijn muziek wordt gedaan door Steppenwolf in het nummer Berry Rides Again , waarin de gitaar en de piano treffend het karakteristieke geluid van Berry's gitaar en Johnsons piano laten horen en alle hits voorbij komen.

Ook Elvis Presley was onder de indruk van Berry. In de jaren '70 speelde Presley met de gedachte een album op te nemen met enkel liedjes van Berry. Dit is echter nooit gebeurd. Wel heeft Presley door de jaren heen regelmatig Berrynummers opgenomen en gebruikt in zijn live-acts, te weten: Snow Patrol is een alternatieve-rockband , bestaande uit voorman Gary Lightbody zanger, songwriter en gitarist , Scot Paul Wilson bassist en achtergrondzang , Nathan Connolly gitaar en achtergrondzang , Tom Simpson toetsenist en Jonny Quinn drummer.

Oorspronkelijk opgezet in Dundee , werkt de band nu vanuit Glasgow. De albums waren in het indiegenre te plaatsen.

Toen de band naar het majorlabel Fiction onder Interscope verhuisde, bracht het in het album Final Straw uit, dat met de viervoudige platinastatus werd bekroond, ondersteund door de single Run dat de vijfde positie in de Britse UK Singles Chart behaalde.

Door het in uitgebrachte Eyes Open , waarop de band meer richting de alternative en de powerpop ging, brak de band definitief door.

Singles als Chasing Cars en Shut Your Eyes behaalden hoge posities en bivakkeerden lange tijd in de hitlijsten, net als het album. Na jarenlange toeren besloot de band tot een pauze, maar toch bracht het in de herfst van het vijfde album A Hundred Million Suns uit met Take Back the City als leadsingle. Hiervan werd de tweede single Crack the Shutters een hit in de Nederlandse Top In november werd het compilatiealbum Up to Now uitgebracht, met het door techno -beïnvloede Just Say Yes , waarmee de band met de eerste positie haar piek in Nederland bereikte.

In november kwam het zesde album Fallen Empires uit. Wereldwijd heeft de band ruim elf miljoen albums verkocht, waarvan Eyes Open het meest succesvolle is. De studenten traden met deze band op op de universiteit en de pubs rondom het gebied. Het eerste ep , Yoghurt vs. Yoghurt debate getiteld, was een klein succes. In besloten ze de naam te veranderen naar Polar Bear en kort hierna verliet drummer Morrison de band en keerde hij terug naar Noord-Ierland.

In de zomer van bracht Polar Bear via het Electric Honey platenlabel Starfighter Pilot uit, een ep waar drie nummers op stonden. Vanwege een naamconflict met een andere band uit de Verenigde Staten, geleid door Jane's Addiction 's ex-bassist Eric Avery, was de band gedwongen de naam opnieuw te veranderen. Een vriend van de groep bedacht de naam, die de groep altijd al Snow Patrol noemde, ook in de periode dat de band Polar Bear heette.

Jonny Quinn uit Noord-Ierland sloot zich toen aan en werd de permanente drummer van de groep. De band bracht het volgende ep-single Little Hide uit via Jeepster Records. Beide singles werden hevig gepromoot door Jeepster waarbij de videoclip op de single werden gezet en Snow Patrol voor het eerst op de televisie was te zien.

De band bracht via Jeepster het eerste studioalbums uit: Vanwege het lage succes van de band en de minimale steun van het label kwam de financiële situatie van de band onder spanning te staan en leidde het tot de verkoop van Lightbody's cd-verzameling om zijn huur te kunnen betalen. Nadat de contractontbinding met Jeepster was voltooid, tekende de band bij het mainstreamlabel Polydor.

In brachten ze het derde album Final Straw uit, geproduceerd door Jacknife Lee. Met het album proefde Snow Patrol voor het eerst aan succes met de derde single Run. Het nummer debuteerde op de vijfde plaats in de Britse UK Singles Chart en hiermee begonnen de vergelijkingen met Coldplay. De opvolgers Chocolate en Spitting Games een rerelease behaalden de top Het album werd in het Verenigd Koninkrijk ruim een anderhalf miljoen keer verkocht en heeft vijf maal de platina status bereikt.

In Nederland behaalde het album de 49ste plek als de hoogste positie en in de Verenigde Staten was het de nummer een in de Top Heatseekers, de lijst met potentiële succesvolle albums. In de Billboard reikte het tot de 91ste positie en werd het album met goud bekroond.

Op 16 maart verliet McClelland de band. Aan het einde van de maand was een vervanger gevonden in de vorm van Paul Wilson, het voormalige lid van Terra Diablo. Daarnaast werd tourtoetsenist Tom Simpson toegevoegd als definitief lid. In werd de band door U2 's frontman Bono persoonlijk gevraagd als openingsact mee te gaan op het Vertigo Tour in Europa. De band stemde in en stopte hiervoor de Final Straw -tour om deze na de Vertigo -tour te hervatten in de Verenigde Staten.

In deze zomer speelde de band ook een kleine set voor Live 8 in Londen. Na hun taken als openingsact en het toeren ter promotie van het derde album, nam de band een tijdje rust en begon het te schrijven aan en het opnemen van een opvolger. In december van dat jaar werd een cover van John Lennon 's Isolation uitgebracht als onderdeel van Amnesty International 's Make Some Noise-campagne waarin nummers van Lennon werden gebruikt om mensenrechten te promoten.

In rondde de band de opnames van het vierde studioalbum af en werd in april van dat jaar Eyes Open uitgebracht met You're All I Have als leadsingle. Dit nummer deed het commercieel goed en behaalde de zevende plek in de Britse lijsten, ondersteund door grote promotie van BBC Radio 1.

Voor de Verenigde Staten werd het nummer Hands Open gekozen als eerste single. Het nummer Chasing Cars werd in deze periode gebruikt in de emotionele slotscène van de laatste aflevering van Grey's Anatomy ' s tweede seizoen. Dit zorgde voor grote populariteit van het nummer, dat door downloads de Amerikaanse lijsten binnenkwam en de release van Hands Open overstemde. Dit besloot het label om het nummer als derde single uit te brengen.

Chasing Cars werd de meest succesvolle single van de band en bereikte in veel landen de top In de Nederlandse Top 40 deed het echter weinig nummer 28 maar in de Single Top bereikte het de achtste positie.

In de Vlaamse Ultratop 50 bereikte het zelfs de derde plaats. De single was een nummer met een lange adem, het verbleef 58 weken in de Single Top , 90 weken in de UK Singles Chart en 34 weken in de Ultratop De band was gedwongen een groot gedeelte van de Amerikaanse tour ter promotie van het album uit te stellen nadat er een poliep op Lightbody's stembanden werd ontdekt en het hem niet lukte te genezen na een rustperiode dat werd verkregen door het annuleren van drie tourdata.

Het werd op het tourgebied een moeilijk jaar voor de band waarin vele data niet doorgingen vanwege uiteenlopende redenen, waaronder de geplande aanslagen op trans-Atlantische vliegtuigen , het te laat arriveren van bagage en een blessure van Wilson. In november werd bekendgemaakt dat Eyes Open het best verkochte album van het jaar was met een verkoopaantal van 1.

In de Verenigde Staten werd het album in dat jaar ruim een miljoen maal verkocht en bereikte het de platina status, mede doordat het album gedurende vijftien weken in de top 25 van de Billboard verbleef, gesteund door het succes van Chasing Cars.

Het succes vervolgde in Vlaanderen, waar de band in een hit scoorde Shut Your Eyes dat drie weken op de eerste positie stond en 23 weken in de Ultratop 50 verbleef.

De single erna deed het wat minder, het duet Set the Fire to the Third Bar met Martha Wainwright kwam slechts tot de 41ste positie. Ondertussen nam de band de soundtrack van Spider-Man 3 op, Signal Fire. Het was de in de hitparades best scorende single van de band, met in het Verenigd Koninkrijk en Ierland respectievelijk de vierde en de tweede plek.

Op 7 juli trad de band op in kader van het Live Earth -benefietconcert in het Verenigd Koninkrijk. Simpson werd kort na het optreden gearresteerd nadat hij afwezig was op een rechtszaak waarin hij werd aangeklaagd op verdenking van cocaïnebezit. De band was van plan om na Eyes Open het een beetje rustiger aan te doen na jaren van toeren. Echter, begin maakte Lightbody bekend dat ze bezig waren aan een opvolger met Lee opnieuw als producer. Het album, A Hundred Million Suns kwam in oktober uit en debuteerde in de meeste landen in de top Ter promotie van het album werd er getoerd in de kleinere zalen van Groot-Brittannië.

De single Take Back the City haalde de top 40 niet in Nederland, maar kwam wel tot de zesde positie in het Verenigd Koninkrijk. Eind bracht zangeres Leona Lewis haar interpretatie van Run uit.

Hierdoor kwam het origineel van Snow Patrol de Singles Chart weer op 28 binnen. Omdat Chasing Cars deze lijst opnieuw binnenkwam op 65, zorgde het ervoor dat de band tegelijkertijd drie singles van drie verschillende albums in de UK Singles Chart had staan.

Tweede single Crack the Shutters werd begin uitgebracht deed het matig in het Verenigd Koninkrijk, maar werd in Nederland door uitgeroepen tot Alarmschijf en bereikte de veertiende plek in de Nederlandse Top De derde Britse single werd eind januari bekendgemaakt: Tijdens de 40e editie van Pinkpop verzorgde Snow Patrol het afsluitende concert op de maandag. In een interview op het festival, onthulde de band dat het nieuw materiaal zal lanceren tegen het einde van het jaar als een brug tussen A Hundred Million Suns en de release van een nieuw album.

In april becommentarieerde Lightbody op de veroordeling van The Pirate Bay -eigenaren door te zeggen dat zij deze straf niet verdienen. Na de festivaltour begon de band als support act van Coldplay. Op 20 en 21 juli trad de band opnieuw op in het voorprogramma van een U2-tour, dit maal ter promotie van het album No Line on the Horizon in de U2 ° Tour en deed het de Amsterdam ArenA aan.

In de nacht van 21 op 22 juli gaf de band een geheim concert voor prijswinnaars ter promotie van de vierde Nederlandse single If There's a Rocket Tie Me to It.

In augustus werd bekend dat de band in november en december een tour door Groot-Brittannië zou beginnen waarbij de nadruk op vroegere nummers, nummers van de Reindeer Section en nieuwe interpretaties van hits gelegd zou worden. Kort daarna werd bekend dat er een bijbehorend album in de maak was met Just Say Yes als de eerste single. Het album Up to Now verscheen op 9 november en bevatte singles, non-singles, B-kanten en nummers van the Reindeer Section. Just Say Yes bereikte in de Single Top de tweede en in de Top 40 de eerste positie, waarmee het de hoogste notering van de band in Nederland is.

Na het succes van het nummer werden Run en Chocolate opnieuw uitgebracht, afkomstig van het compilatiealbum. De band maakte beginnetjes met het zesde studioalbum, waarmee het een niveau hoger wil en dat volgens Connolly een andere richting gaat.

De eerste stap werd eerder gezet met Just Say Yes , waarmee het de technokant opging. Ook waren twee soloprojecten van Lightbody gepland: Het eerstgenoemde project is uitgesteld.

Tegen het einde van dat jaar concentreerde de band zich samen met Jacknife Lee in Malibu op de opnames van het nieuwe album. In juni maakte Lightbody via zijn tumblr -pagina bekend dat het album Fallen Empires af was en gemixt werd en op 21 juli ging de single Called Out in the Dark in première, met sterke synthrock en elektronische invloeden.

De tweede single van het album This Isn't Everything You Are kwam op 3 oktober uit en op 11 november werd het album uitgebracht, dat het eerste album van de band is dat op de eerste positie in de Nederlandse Album Top terechtkwam. Het album was van alle albums het langste waaraan gewerkt werd en ook met de langste speelduur.

Eind december kwam in onder andere Nederland en het Verenigd Koninkrijk In the End als derde single uit, terwijl andere landen New York voorgeschoteld kregen. Eind februari staat de band in de Lotto Arena in Antwerpen, België en begin maart doet het Ahoy Rotterdam aan voor een dubbelconcert. De opvolger van het album is reeds gereed met materiaal dat tijdens de opnames van Fallen Empires werd opgenomen. Een verschijningsdatum hiervoor is nog onbekend.

Het repertoire van een coverband bestaat dus hoofdzakelijk uit stukken die eerder door andere artiesten of bands uitgebracht zijn. Coverbands zijn veelal op te delen in verschillende muziekstromen zoals rock , funk , blues , top of tributebands. Tributebands , de naam zegt het al, spelen nummers van één artiest of band.

In Nederland en België zijn er duizenden coverbands die optreden op festivals, in kroegen, op bruiloften of andere feesten. Reguliere artiesten zijn vaak te duur om voor zoiets in te huren, een coverband is hiervoor een prima alternatief. Daarnaast trekken bands die bekende nummers ten gehore brengen veel meer publiek dan onbekende bands met eigen repertoire.

Rij wachtenden Een lange rij vrouwen staat geduldig voor een winkel te wachten. Een man probeert voor te dringen, maar het boze schreeuwen doet hem weer snel achter aan de rij aansluiten. Na een tijdje probeert hij het weer opnieuw, maar weer krijgt hij de woede van de vrouwen over zich heen. Bij zijn derde poging werken de vrouwen hem eigenhandig naar achteren. Hij geeft het op, trekt zijn das recht, strijkt zijn verwarde haar glad en zegt waardig: Jef Klak staat te kijken: Maar Louis is deze week ziek.

De invulling die aan dit feest gegeven wordt verschilt van streek tot streek. Buiten deze kerngebieden komt het feest echter ook voor, soms nog maar recent onder invloed van inwijkelingen, soms omdat de stad een eigen band met de figuur Sint-Maarten heeft.

Het Sint-Maartensberaad laat echter de minder positieve elementen van Sint-Maarten, zoals zijn gewelddadige optredens jegens andere culturen en geloven, buiten beschouwing. Niet in iedere streek lijkt de traditie even sterk te staan.

In Limburg , Noord-Holland en Groningen werd in vastgesteld, dat in deze provincies de Sint-Maartenviering nog vrij actueel was. In de provincies Friesland , Drenthe en Noord-Brabant bleek een vermeerdering van vieringen te zijn waargenomen.

Dat het feest niet verdwijnt, maar zich in tegendeel verder verspreidt, wordt geïllustreerd door de ontwikkeling in Amsterdam. Het feest werd hier al honderden jaren niet meer gevierd, tot het enkele decennia geleden in de buitenwijken opdook, onder invloed van de omliggende gemeenten.

Begin deze eeuw doken de eerste lampionnen ook aan de grachten op, en inmiddels is het Sint-Maartenlopen ook in Amsterdam een levende traditie. De cor relatie van het feest met religie is niet sterk. In Nederland wordt het Sint-Maartenfeest gevierd door kinderen van alle gezindten. In veel liedjes wordt vaak nauwelijks aandacht aan de religieuze achtergrond besteed. De liedjes hebben vaak een humoristisch karakter en het repertoire wordt ieder jaar aangevuld met parodiërende of satirische teksten.

Ook Mechelen en de omliggende gemeenten, waaronder Hombeek en Weerde , gemeenten met een Sint-Martinuskerk, kennen een levendige traditie.

In Belgisch-Limburg vindt men tradities die overeenkomen met die in Nederlands-Limburg , maar ze zijn hier veel minder actueel dan in Nederland. Elders in het land wordt Sint-Maarten niet meer op traditionele wijze gevierd, maar zijn er wel concerten of feesten.

Deze vieringen vallen vaak samen met de herdenkingen van de wapenstilstand. Over het algemeen geldt dat de Sint-Maartenviering in Vlaanderen minder wijdverspreid is dan in Nederland, maar dat wil niet zeggen dat de traditie in bepaalde streken niet toch heel intensief gevierd wordt. Sint-Maarten wordt niet overal op dezelfde wijze gevierd. In sommige plaatsen worden optochten georganiseerd, in andere worden vreugdevuren ontstoken. Zeer algemeen is de lampionnentocht.

Deze laatste traditie komt het meest voor in de noordelijke provincies en in Noord-Holland waar het ook wel keuvelen wordt genoemd. De kinderen maken lampionnen of hollen bieten vergelijk Jack-o'-lantern uit en gaan met de lichtjes langs de deuren. Daar zingen ze speciale Sint-Maartensliedjes en krijgen hiervoor snoep of fruit.

Vroeger werd het lichtje rondgedragen in een uitgeholde voederbiet. Hoewel dit soms nog wel gedaan wordt, zijn kleurige, door de kinderen zelf gemaakte, lampionnen tegenwoordig het meest gebruikelijk.

Deze lampionnen worden vaak onder schooltijd gemaakt, bijvoorbeeld in de lessen handenarbeid. Vroeger werd veelvuldig gebruikgemaakt van de foekepot om de liedjes die bij de rondgang werden gezongen te begeleiden. Het Sint-Maartengebruik werd toen ook wel "foekepotterij" genoemd. In de zuidelijke provincies en in Vlaanderen komt het langs de deur gaan ook veel voor, soms in combinatie met een vreugdevuur of een optocht. In sommige West-Vlaamse dorpen wordt het van deur tot deur gaan "ruusbuzen" genoemd, naar de eerste woorden van het liedje dat de kinderen zingen " Ruus buus buus ".

In Mechelen ligt de nadruk wel expliciet op het langs de deuren gaan. Kinderen gaan vaak verkleed, maar dragen geen lampionnen mee, alhoewel sommige deelgemeenten zoals Rijmenam wel iets gelijkaardigs kennen. De in het liedje vermelde "kruk" is een draagstoel.

Alhoewel dit vandaag bijna niet meer gebeurt, bestond vroeger elke "Sinte Mette"-groep uit een Sint gezeten op een draagstoel, die werd rondgedragen door zijn kompanen. Vandaag de dag houdt het Sinte Mette Genootschap deze Mechelse traditie in stand. Uitzonderlijk voor de regio Mechelen is dat ook de volwassenen Sint-Maarten vierden de "grote Sinte Mette" , traditioneel op de zondag ná 11 november.

Het Genootschap doet dit nu nog met de bedoeling geld in te zamelen dat gebruikt wordt voor de instandhouding van het feest. De vreugdevuren zijn vooral typisch voor Limburg, meestal in combinatie met een optocht. Men verzamelt hier in de kerk waar het verhaal van Sint-Maarten verteld wordt.

Vervolgens loopt men in een lampionnenoptocht naar een groot vuur een zogenoemde troshoop waar 'de arme man' van het vertelde verhaal zich kan warmen. De kinderen krijgen traditioneel een oliebol uitgereikt. In een groeiend aantal dorpen komt het ook voor dat kinderen buiten de viering om van huis naar huis gaan om een lied te zingen en beloond te worden. De Sint-Maarten viering wordt meestal de vrijdag of zaterdag voor de 11e november gevierd om geen overlap te creëren met de start van het carnavalsseizoen de 11e van de 11e.

Ook buiten Limburg komen hier en daar vreugdevuren voor. Optochten worden tegenwoordig vooral in West-Vlaanderen gehouden, vooral in de streek rond Veurne en Ieper. Deze stoeten vinden meestal plaats aan de vooravond van de naamdag, dus op 10 november.

Sint-Maarten gaat hier vergezeld van Zwarte Piet. Samen lopen zij vooraan in de stoet en de kinderen met hun bieten volgen. Na de stoet waar soms ook de plaatselijke fanfare of harmonie in meeloopt kunnen de kinderen in veel gemeenten een zak met lekkernijen halen mandarijnen , chocolade , picknicken , Onze-Lieve-Vrouwtjes, speculaas , marsepein en Sint-Maartenskoeken. Op 11 november zelf krijgen de meeste kinderen nog meer lekkernijen en speelgoed. In en rond Ieper vallen deze vieringen vaak samen met de verschillende herdenkingen van de Eerste Wereldoorlog.

In Ardooie , waar Sint-Maarten de patroonheilige is, gaat ieder jaar een avondstoet door de straten, volledig in het teken van Sint-Maarten en het begin van de winterperiode. Elk jaar komen duizenden toeristen op dit spektakel af.

In bepaalde streken in Vlaanderen neemt Sint-Maarten de taak van Sinterklaas over. Het Sinterklaasfeest wordt hier traditioneel niet of veel minder uitgebreid gevierd.

De verschillen van dorp tot dorp kunnen groot zijn. In de West-Vlaamse stad Wervik bijvoorbeeld komt in de ene wijk op 11 november Sint-Maarten langs met speelgoed, en in de andere wijk Sinterklaas op 6 december. Dendermonde kent een soorgelijk fenomeen.

Deze drie steden hebben een Sint-Martinuskerk als hoofdkerk. In Ieper komt Sint-Maarten de avond voor 11 november aan met de boot. Dan staan alle kinderen hem en zijn pieten op te wachten aan de kaai Ieperlee. Daarna gaan ze in een grote stoet naar de Grote Markt. In Sijsele een Sint-Martinusgemeente wordt er dan weer enkel een Sint-Maartenstoet gehouden op de vrijdagavond het dichtst bij de 11de november , maar speelgoed krijgen de kinderen alleen bij Sinterklaas.

In Loppem eveneens een Sint-Martinusgemeente bellen de kinderen op 11 november aan bij alle huizen om lekkers te krijgen. In Aalst komt Sint-Maarten de zaterdag voor 11 november officieel met de boot aan en wordt hij in een koets naar zijn troon op de Grote Markt gereden.

Op 11 november ontvangt hij op de massaal bijgewoonde jaarmarkt de kinderen. Meestal komt hij in de nacht van 10 op 11 november. Opmerkelijke verschillen zijn dat de Sint in de hemel woont en niet in Spanje , dat hij slechts één Zwarte Piet heeft, en dat zijn rijdier een ezel is en geen schimmel.

Over de ontstaansgeschiedenis van het feest zijn veel speculaties. Vaak wordt verondersteld dat het feest teruggaat op een Germaans winterfeest, maar ook een zuiver kerkelijke oorsprong is mogelijk. Wel duidelijk is dat de ontwikkeling tot algemeen, door alle gezindten gevierd, volksfeest tamelijk recent is. De Engelse volkskundige Frazer veronderstelt een heidense oorsprong van het feest: Het heidense ritueel zou dan door de kerk zijn overgenomen, vooral om het vertrouwen van de bevolking te winnen.

Veel andere onderzoekers stellen echter dat er niets heidens aan het feest valt op te merken. De Duitse volkskundige Dietz-Rüdiger Moser stelt dat het feest door de kerk is geïntroduceerd. In Lucas vinden we de tekst: Niemand steekt een lamp aan en zet die in de kelder of onder de korenmaat, maar op de standaard, opdat wie binnentreden het licht zien Lukas Deze regels uit het evangelie werden vaak op 11 november voorgedragen en in de mis besproken.

Moser neemt aan dat door deze voorlezing in de mis de bevolking werd aangespoord tot een lichtjesfeest. Moderne onderzoekers houden vaak het midden tussen beide standpunten. Sint-Maarten is een bedelfeest, en bedelfeesten waren nodig in de moeilijke wintermaanden. Bedeloptochten zoals met Sint-Maarten werden en worden in Vlaanderen ook gehouden met Driekoningen of met Nieuwjaar , en ook het Sinterklaasfeest heeft kenmerken van een bedelfeest.

Als bedelfeest was Sint-Maarten lange tijd een feest voor de armen. Rijke burgers zagen hun kinderen er liever niet aan mee doen. Pas in de jaren '20 en '30 van de 20e eeuw veranderde deze attitude. Het Sint-Maarten werd nu juist gezien als een mooie, eigen traditie, die behouden moest worden.

Omdat 11 november na de Eerste Wereldoorlog ook de dag werd waarop deze oorlog werd herdacht, is wel geprobeerd het feest een wereldlijke lading mee te geven. Het zou dan een vredesfeest moeten zijn. Dit heeft men uiteindelijk niet doorgezet. Het feest is, vooral in Nederland, juist vrij van enige religieuze of politieke lading, wat zeker bijdraagt aan de grote populariteit ervan.

In Vlaanderen is het vieren van Sint-Maarten beperkt tot de genoemde regio's, en hierin lijkt geen verandering te komen. Het is eerder zo dat het feest steeds minder wordt gevierd, met name in Belgisch Limburg, waar vroeger veel meer Sint-Maartensvuren moeten hebben voorgekomen.

In Nederland is de situatie omgekeerd: Typisch is de geleidelijke opkomst van het gebruik in Amsterdam zie boven. Ook in de regio's waar het feest oorspronkelijk al werd gevierd is de traditie nog zeer levend. Er zijn talloze Sint-Maartensliedjes. Vooral in Nederland is er sprake van een nog altijd groeiend repertoire. Veel liedjes hebben een humoristische lading, al zijn er ook nog oude bedelliedjes.

Sommige liedjes komen in het hele taalgebied voor, zoals Sint-Maarten , andere liedjes komen slechts in een klein aantal dorpen voor. De liedjes staan in een lange, orale traditie. Het oudst bekende Sint-Maartensliedje is het volgende:. De regels van dit lied komen nog in diverse bestaande Sint-Maartensliedjes terug. Ook voor andere liedteksten geldt dat ze heel oud zijn, wat blijkt uit hun grote verspreiding. Een spreekwoord in het Venloos luidt: As de kinder Sintermertes Veugelke zinge, make de verkes eur testament.

Als de kinderen een Sint-Maarten liedje zingen, dan schrijven varkens hun testament. Varkens werden traditioneel geslacht vanaf 11 november. Wapenstilstandsdag op 11 november is een jaarlijkse herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

In België en Frankrijk is wapenstilstandsdag een nationale feestdag. In België wordt sinds ieder jaar op deze dag in aanwezigheid van de Koning de wapenstilstands ceremonie gehouden aan het Graf van de onbekende soldaat , niet alleen om de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog te gedenken, maar ook die van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen in de wereld. Engelstalige oudstrijdersfamilies komen in groten getale naar Ieper om bij de Menenpoort een dodenwake voor de oorlogsslachtoffers te houden.

Het symbool voor de herdenking is de klaproos Engels: De Verenigde Staten kennen Veterans Day. In Nederland vindt de dodenherdenking plaats op 4 mei.

Nederland was neutraal tijdens de Eerste Wereldoorlog. Duitsland kent de Volkstrauertag voor de gevallenen in de Eerste Wereldoorlog op de zondag het dichtst bij 16 november , de tweede zondag voor Advent. Op 11 november om 5 uur 's nachts werd de Duitse capitulatie in een treinwagon op het westelijk front in Rethondes Forêt de Compiègne , Bos van Compiègne getekend door Foch en de Duitse delegatie, maar de wapenstilstand ging pas in om 11 uur. Tijdens deze laatste 6 uur vielen aan beide kanten nog vele slachtoffers, terwijl de overgave al ondertekend was.

In Duitsland was kort tevoren de Weimarrepubliek uitgeroepen en in Beieren kwam zelfs korte tijd een communistisch bewind aan de macht. Keizer Wilhelm II vluchtte naar Nederland en Friedrich Ebert en Philipp Scheidemann wendden zich tot de geallieerden voor het tekenen van een wapenstilstand.

Zij stuurden de gematigde Matthias Erzberger en Müller naar de onderhandelingen te Compiègne. Hier tekende Erzberger de wapenstilstand. Op 11 november om De dolkstootlegende werd hiermee geboren: Drie jaar later zou Erzberger door verbitterde extreemrechtse veteranen worden doodgeschoten.

De Eerste Wereldoorlog was voorbij, de wapenstilstand een feit. De treinwagon werd later op 24 juni , op bevel van Hitler , overgebracht naar Berlijn. Deze wagon werd eerst een tijdje tentoongesteld aan het publiek voor de Brandenburger Poort en later op een zijspoor gezet op verschillende plaatsen. Tenslotte werd de wagon in april in brand gestoken door de SS , weer op bevel van Hitler. Nu staat er in Rethondes bij Compiègne een replica van deze wagon. Ze is het meest bekend door het nummer I never promised you a Rose Garden , waarmee ze in een Grammy Award won.

Ze was één van de meest succesvolle Amerikaanse zangeressen van de jaren zeventig van de twintigste eeuw. Anderson groeide op in Sacramento Californië , samen met haar moeder, de in de VS bekende singer-songwriter Liz Anderson.

De laatstgenoemde schreef nummers voor onder meer Merle Haggard. Lynn Anderson begon haar solocarrière in met het nummer In Person , gevolgd door het door haar moeder geschreven If I kiss you will you go away. Anderson trouwde in met Glenn Sutton , een songwriter die later een plaatsje zou krijgen in de Nashville Songwriters Hall of Fame.

Ze kregen samen een dochter, Lisa. Ze scheidden in , Anderson hertrouwde het jaar erna. In haar tweede huwelijk kreeg Anderson nog twee kinderen, maar ze scheidde in ook van haar tweede echtgenoot. Anderson was succesvol als zangeres, en ze was regelmatig op televisie te zien in de Lawrence Welk Show in de jaren In sloot Anderson een contract met Columbia Records. Haar stijl neeg daarna iets meer richting popmuziek en iets minder richting country, getuige haar grootste hit Rose Garden eind jaren zeventig.

Het door Joe South geschreven nummer won een Grammy, werd nummer één in de Country Charts in de VS, nummer drie in de reguliere Pop Charts en werd een hit in vijftien andere landen. In de jaren zeventig behaalde Anderson acht nummer-één-hits, achttien top-tien hits en kreeg ze zeventien gouden platen.

Ze bleef tot begin jaren tachtig één van de belangrijkste countryzangeressen. Haar laatste top-tien hit dateert uit "You're Welcome to Tonight". Eind jaren tachtig en begin jaren negentig haalde Anderson nog regelmatig de kranten in verband met de echtscheiding van haar tweede man. De twee ruzieden vaak openlijk.

Nadat ze wat tijd had doorgebracht op haar ranch met het opvoeden en trainen van paarden, ging ze in de studio weer in voor nieuwe plaatopnamen. Haar in uitgebrachte "Bluegrass Sessions" werden een groot succes en leverden haar voor het eerst in dertig jaar weer een Grammy-nominatie op. In hetzelfde jaar werd Anderson gearresteerd wegens het rijden onder invloed, en werd er door de American Rose Society een roze-witte thee roos naar haar vernoemd.

Anderson bracht in een nieuwe CD uit "Cowgirl" met door haar moeder, Liz Anderson, geschreven nummers. The Rubettes waren een Britse glamrock - annex teenybopper popgroep ; in latere jaren speelden ze countrymuziek. Hun eerste hit was meteen hun grootste: Ze traden op in teddybroeken, oversized jasjes en petten, alles in het wit en pastelkleuren.

De groep werd in bijeen gebracht door het producersduo Bickerton-Waddington. Dit duo had in de jaren zestig al eens samengewerkt met ex- Beatle Pete Best en liep in te leuren met diverse doo-wop -composities. Studiomusici die Barry Blue bijstonden bleken de besten om de liederen uit te voeren. De groep bestond tot in ; Alan Williams ging daarna solo verder. In kwam de groep bijeen omdat er in het gouwe ouwecircuit vraag was naar optredens van de originele Rubettes.

Na hevige onderlinge ruzies moest een Britse rechter in beslissen wie het meeste recht had op de groepsnaam. Er kwam een compromis uit voort waarmee de kemphanen voort moesten: Alan Williams" en een "The Rubettes feat. Bill Hurd maar mèt Paul da Vinci. Van de eerste drie lp 's "Wear its 'at", "We can do it" en "Rubettes" werden coverversies van songs hits voor andere artiesten uit de Bickerton-Waddington-stal: Begin werd besloten van sound te veranderen na het tegenvallende succes van "Little darling".

Halloween is een feestdag die vooral in Ierland , het Verenigd Koninkrijk , de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes, en roepen trick or treat waarbij de keuze wordt gegeven tussen een plagerijtje uithalen of een versnapering krijgen. De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Jonge volwassenen gaan soms naar Halloweenfeesten.

In de Iers-Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische nieuwjaar of Samhain uitspraak Saun , het Ierse woord voor de maand november. Maar Samhain was ook nog om een andere reden zeer bijzonder.

De Kelten geloofden namelijk dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. In Groot-Brittannië werd Halloween vooral door de Kelten gevierd.

De geesten die uit dode mensen op zouden rijzen, werden aangetrokken door voedsel voor hen neer te leggen voor de deuren. Om echter de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers. Toen de Romeinen de Britse eilanden binnenvielen, vermengden ze de Keltische traditie met hun eigen tradities, die eind oktober natuurlijk de viering van de oogst betroffen, en ook het eren van de doden.

In de negende eeuw van de huidige tijdrekening steekt een Europees christelijk gebruik de zee over en vermengt zich met het Halloweenfeest. Op Allerzielen - 2 november - gingen in lompen gehulde christenen in de dorpen rond en bedelden zielencake brood met krenten. Voor elk brood beloofden ze een gebed te zeggen voor de dode verwanten van de schenker, om op die manier zijn bevrijding uit de tijdelijke straffen van het vagevuur te versnellen en zodoende zijn opname in de hemel te bespoedigen.

Het "Trick or Treat" spelletje vindt wellicht daar zijn oorsprong. Het feest is in de negentiende eeuw door Ierse immigranten naar de VS gebracht. In Ierland was de aardappeloogst mislukt, de hongersnood decimeerde razendsnel de bevolking en de Ieren begonnen omstreeks massaal naar Amerika te vluchten.

En zoals vaker voorkwam onder migranten: Het heimwee naar de roots wordt verzacht in het verder beleven en onderhouden van de eigen feesten en gebruiken. In Amerika duikt dan de bekende jack-o'-lantern-pompoen op, in de hele wereld wellicht het bekendste gezicht van Halloween.

Vooral bekend van Halloween zijn de uitgeholde pompoenen, die dienst doen als lampionnen. Zie Jack-o'-lantern voor het hoofdartikel over dit onderwerp. Vooral bekend van Halloween zijn de uitgeholde pompoenen, die dienst Deze worden Jack-o'-lantern's genoemd. Dit gebeurt meestal niet in de vorm van langs de deuren gaan en snoep ophalen maar wel door Halloween-feesten en het versieren van huizen. In sommige delen van Nederland en België is rond deze tijd het van oorsprong katholieke Sint-Maartenfeest populairder onder jongeren van alle gezindten.

Het lijkt op het Amerikaanse Halloween, hoewel dit feest niet in de grotere steden, maar vooral in dorpen gevierd wordt. Ook in Suriname wordt Halloween groot gevierd. In dit land is deze traditie uit de Verenigde Staten overgewaaid. Vooral onder de jeugd is Halloween populair. Op het eiland Bonaire komen alle kinderen van een dorp of stad bij elkaar, maar in plaats van bij mensen langs de deuren te gaan, gaan ze bij winkels langs. Op Halloween is kritiek — zoals ook op Valentijnsdag — omdat het ontdekt zou zijn door de commercie als een geschikte aanleiding om de consument tot wat ruimer vertier aan te zetten in de 'slappe' periode tussen zomervakantie en Sinterklaas.

Dit laatste wordt alom bestreden. Wel is duidelijk dat de commercie in toenemende mate belangstelling toont voor Halloween. Ook is er kritiek omdat het vieren van deze feestdagen gezien wordt als symptomatisch voor de Amerikanisering van de maatschappij.

Verschillende organisatie en kerkgenootschappen hebben kritiek op Halloween vanwege het "heidense" karakter dat het feest op vele plaatsen zou hebben, alsmede vanwege het spiritisme dat erdoor bevorderd zou worden. Het oproepen van geesten is niet toegestaan in de bijbel. Evenwel dient aangemerkt te worden, dat het oorspronkelijke Ierse gebruik weliswaar samenhing met een Keltische heidense traditie, maar in wezen op christelijke wijze was ingevuld.

Pas later kwamen de demonenverkledingen en de horror -outfits op, in de Verenigde Staten. Hierbij kwam soms het karakter op spiritisme en zelfs de duivel te liggen bij de versieringen. Vanwege de afwijzing van Allerheiligen en Allerzielen en het vagevuur door het Protestantisme , wordt vaak door reformatorische genootschappen bezwaar gemaakt tegen elke uiting van Halloween - ook het gekerstende Ierse gebruik kan als katholiek volksgebruik geen genade vinden in hun ogen.

Fischer-Z is een Engelse rockband, uit de tijd van de new wave , eind jaren 70 van de 20e eeuw. Origineel heette de band Sheep, maar onder die naam is er weinig van hen vernomen.

Centraal persoon in Fischer-Z is John Watts. In sluiten ze een platencontract met United Artists. De eerste plaat wordt in uitgebracht: Het succes in Engeland valt nog tegen, en ook de volgende plaat, Going Deaf for a Living brengt daar nog geen verandering in. De groep verandert wel, Skolnik kan niet tegen het overheersende gedrag van Watts en vertrekt. Korte tijd speelt ook Bern Newman mee als gitarist.

Met Red Skies over Paradise heeft Fischer-Z uiteindelijk ook de gewenste erkenning en het gewenste succes in Engeland. Met het nummer Marliese scoren ze een hit door heel Europa. In juni staan ze op Pinkpop , een van de laatste optredens uit die tijd, een maand later wordt de band opgeheven. Watts gaat vervolgens solo door hij heeft nog even het project The Cry, met wie hij het album Quick, Quick, Slow opneemt en een aantal jaren later gebruikt hij de naam Fischer-Z weer.

Zijn laatste album onder Fischer-Z naam dateert van Voor Ether heeft Watts geknipt en geplakt op basis van opnames die hij op een wereldreis gemaakt had. Bij het album zit een gedichtenbundel. Paul Anka Ottawa , 30 juli is een Libanees - Canadese singer-songwriter. In werd hij beroemd met zijn hit Diana die naar de hoogste top van de hitparade schoot en negen miljoen keer over de toonbanken ging.

Ook zijn opvolgers werden hits en Anka werd een tieneridool. Hij begon ook te acteren, één van zijn bekendste films is The Longest Day , waarvoor hij ook de titelsong schreef. Na enkele jaren zonder een hit zong hij een duet met Odia Coates in en Having my baby. In kreeg hij een ster op Canada's Walk of Fame. Paul Anka treedt nog regelmatig op. Ook verscheen in dat jaar het dubbelalbum "Classic Songs, My Way" om zijn vijftigjarig jubileum in het vak te vieren.

Op dit album brengt hij wederom jazzversies van bekende nummers, maar waar "Rock Swings" rocknummers worden bewerkt, zijn het deze popklassiekers. Van de laatste heeft Anka het debuutalbum geproduceerd.

In oktober is bekend geworden dat Paul Anka ook het nummer "This is it" van de recent overleden Michael Jackson heeft geschreven. Manfred Mann Johannesburg Zuid-Afrika , 21 oktober was een Britse "blanke" rhythm-and-blues -band uit de jaren zestig genoemd naar de keyboardspeler die als werkelijke naam Manfred "Mike" Lubowitz had.

Mann vormde zijn eerste band in samen met Mike Hugg , The Mann Hugg Blues Brothers, maar beiden bleven op de achtergrond tijdens optredens. Hun manager wist een contract los te peuteren bij Decca, echter na een week liet Decca het afweten, ze zagen er geen brood in. Daarna werd het geprobeerd bij EMI en daar hadden ze meer succes. De groep begon haar carri�re met optredens in de Studio 51 in de Great Newport Street in Londen, in dezelfde periode als ook de Rolling Stones - nog steeds zonder platencontract - aldaar covers van Chuck Berry en Bo Diddley kwamen spelen.

Driemaal is scheepsrecht, en ook voor Mann: Het bewuste liedje werd zelfs een tijd het kenwijsje van Ready Steady Go, een z��r populair Brits tv-programma gewijd aan rock- en popmuziek. De groep had - ondanks de suprematie van de Beatles - een aantal nummer 1-hits in het Verenigd Koninkrijk , waaronder een coverversie van Do Wah Diddy Diddy van The Exciters en met het lied Pretty Flamingo.

Toen Jones de band in verliet, op het hoogtepunt van hun roem, werd Mike D'Abo de nieuwe zanger. Met hem bleef de band aan de top en hadden ze opnieuw een aantal grote hits waaronder Bob Dylans lied Mighty Quinn In het jaar daarop gingen ze uit elkaar.

Na het uiteenvallen van de groep is Mann reclamejingles gaan schrijven en vormde hij samen met Hugg een nieuwe band, Manfred Mann's Chapter Three, die na twee albums in alweer werd opgeheven.

Hierna formeerde Mann, met meer succes, Manfred Mann's Earth Band , dat onder meer een grote internationale hit had met Bruce Springsteens Blinded by the light. Amanda Lear Hongkong , 18 november is een Franse zangeres. Amanda Lear begon in de jaren als mannequin. Ze werkte onder andere samen met o. In dezelfde periode leerde ze de Spaanse surrealistische schilder Salvador Dalí kennen. Ze was tijdens de laatste 15 jaar van zijn leven zijn partner en zijn muze.

Ze werd ook zijn lievelingsmodel. In de jaren '70 poseerde ze voor de hoes van het Roxy Music -album "For your pleasure". Ze begon eveneens een relatie met David Bowie. Deze laatste raadde haar aan zangeres te worden. Na een aantal geflopte projecten, kreeg ze een platencontract in Duitsland. Met behulp van haar producer Anthony Monn ontpopte ze zich in de tweede helft van de jaren zeventig tot de blanke "queen of disco ". Bij een brand in hun huis in verloor hij het leven.

Ook ging een groot aantal kunstwerken verloren, dat in het bezit van het paar was. Ondertussen was ze ook werkzaam als kunstschilder en schrijfster.

In maakte ze een come-back in de internationale muziekwereld met het in Frankrijk geproduceerde album "Heart". Opvallende singles waren "Love boat" en "I just wanna dance again". Nadien volgden er verscheidene duetten o. In bracht Amanda Lear een nieuwe cd uit met covers van o. Een jaar later wordt de cd ook in Duitsland uitgegeven. Op deze Duitse release staat als bonustrack een live-versie van "Johnny".

Voor deze editie worden er twee nieuwe opnames toegevoegd: In bracht Lear een gloednieuwe dubbel-cd uit in Italië: Op 12 september heeft Amanda Lear een nieuwe CD-maxi gereleased: Dit nummer werd geproduceerd door Alain Mendiburu en Steve Campioni. Op het schijfje staan er 5 versies van het nummer. De Moody Blues voorheen The Moody Blues is een Britse band die in de jaren 60 enkele grote hits had met nummers als Nights in White Satin meerdere keren , Tuesday Afternoon en Ride my see-saw , in de jaren 70 de nummerhit Question en I'm just a singer in a rock and roll band en twee hits in de jaren I know you're out there somewhere en Your wildest dreams.

De band wordt gezien als een van de wegbereiders naar het genre progressieve rock. Na het succes van met name The Beatles en Cliff Richard in die tijden, treffen Thomas en Pinder een enorme hoeveelheid bandjes aan in hun geboorteplaats Birmingham. Uiteraard verwacht iedereen hun succes te evenaren. Tegelijkertijd studeert John Lodge nog en speelt in amateurbandjes.

Om te kunnen overleven in die chaos is de enige mogelijkheid een plaatselijke superband te beginnen: Manager Tony Secunda slaagt erin hun een paar plaatjes te laten opnemen voor Decca, waarvan een Go Now heet, dat wereldwijd succes kreeg. De groep speelt tot dan rhythm and blues. De The Moody Blues is dan op sterven na dood. In een uiterste poging de groep te redden trekken ze John Lodge en Justin Hayward aan.

Justin Hayward is een soloartiest, die nog wel een single heeft opgenomen met The Wilde Three. Hun muziekstijl wijzigt drastisch mede op aandringen van Decca en zou leiden tot een van de eerste groepen binnen de stijl symfonische rock. Het album Days of Future Passed uit leverde twee gigantische hits op, te weten Nights in white satin en Tuesday afternoon.

Het wordt in brede kring beschouwd als de meest geslaagde poging een stuk op te nemen waarin pop en klassiek gecombineerd zijn. Op het volgende album, In Search of the Lost Chord , werd een meer psychedelische richting ingeslagen en werd het orkest vervangen door Pinders mellotron.

Deze richting werd voortgezet op de volgende vijf albums: On the threshold of a dream , To our Childrens Childrens Children , A question of balance , Every good boy deserves favour en Seventh sojourn Een van de opvallendste dingen aan de albums is dat de tracks in elkaar overlopen, dat was vernieuwend voor die tijd. Na de aansluitende tour besloot de band een rustperiode voor onbepaalde tijd in te lassen.

Solo brachten beide heren in ook nog albums uit. Graeme Edge en Ray Thomas brachten twee soloalbums uit. Terwijl "The Promise", uit , Mike Pinders enige soloalbum was uit die periode.

Het reüniealbum dat in verscheen, Octave , was het laatste album waarop Mike Pinder te horen was. Hoewel het album niet zo sterk was als zijn voorgangers leverde het zowaar weer een prima hit op: Had to fall in love. De uit Yes afkomstige Patrick Moraz verving hem. In volgde nog "Long Distance Voyager".

Hoewel het album met name in de VS zeer succesvol was, bleek Mike Pinders invloed op de typische Moody Blues-geluid veel groter dan verwacht.

..

Geile Student komt bij je langs! Dames van plezier Thuisontvangst Dames van plezier Escort Geile Stoeipoes Veronica Geile Student komt bij je langs! Martha sub sletje wil nu nog geile sex Hoi ik heet Amanda. Gangbang dame gevraagd Drukste en beste zaak van nederl. Friends with benefits, verbonden in vrijheid Gevraagd: Sexy-nadine Live meekijken via beeldbellen! Jong en weinig ervaring? Spannende dame gezocht om vanavond te daten! Dames van plezier Pijpen zonder condoom Lekker dik billen Door heel Nederland!!

Pijpsletje Wil jij lekker gepijpt worden? Girl nextdoor filmpjes Super geile fotos en filmpjes hier! Betaling in natura Schider gezocht hoi Goed uitziende jongeman.

Dames van plezier Cardate Cardate in Eindhoven met Lysa Nog zin?? Mannen Betaald contact gezocht Dames van plezier Suikeroom gevraagd Lieve en verzorgde suikeroom gezocht Eerlijke suikeroom gezocht Suikeroom gevraagd voor 2 Hollandse dames!

Do you wanna be my sugardaddy? Jonge alleenstaande mama zoekt spoedig hulp Een leuke gezellige suikeroom. Goed geurende gedragen slipjes en gedragen sokken Slipje ophalen of verzenden! Dames van plezier Girlfriend experience Chinese Angie voor lekkerste GFE. Na dat hij wederom een nacht niet thuis kwam en onbereikbaar was, heb ik hem "buiten"gezet , letterlijk. Hij snapte nog niet waarom Het is nog altijd veel beter om je eigen aard te kennen en dat is een stuk moeilijker maar in the long run veel bevredigender.

Jouw aard zegt alles over wat voor griezels je leven binnenwandelen. Dus stempeltje drukken heeft inderdaad weinig zin maar jezelf beter leren heeft des te meer zin. MarianneDavids woensdag 4 juni Wees dan maar blij dat je hem eruit hebt gegooid, zo iemand lijkt me niet echt geschikt om een langdurige relatie mee op te bouwen.

Ik geloof in een relatie in de "goedheid"van de ander persoon. Het gaat er hier ook om dat ik aan mezelf getwijfeld heb; omdat hij zijn leugens altijd goed praatte, ik dacht dan dat ik gek geworden was!

Misschien begrijp je dit stuk alleen als je het meegemaakt hebt. Dat het geen normale relatie was, hoef je mij niet te vertellen. Sensy12 schreef op 04 juni Waren zijn initialen M. Ik lees hier gewoon mijn ex in Amoniem donderdag 5 juni Doordat je dat gelooft, maak je je kwetsbaar voor creeps die erop uit zijn om van jouw goedgelovigheid misbruik te maken. Ken jezelf en daarmee je valkuilen. Goedgelovigheid is een valkuil. Dat komt doordat je goedgelovig en naïef bent geweest. Hij wist je prima te bespelen, waardoor je inderdaad aan jezelf begon te twijfelen.

Ik begrijp het TE goed omdat ik iets soortgelijks heb meegemaakt. Ben er aan onderdoor gegaan en ik wens mijn ergste vijand niet toe om in zo'n situatie verzeild te raken. En toch heeft het me veel opgeleverd omdat ik eindelijk eens de blik naar de binnen richtte en zag waar mijn draadjes niet helemaal vastzaten.

De impact is heftig, ik weet het. Dat is het met sluwe mensen, die ruiken van mijlenver welke personen het meest vatbaar zijn voor hun slinkse spelletjes. Ze stappen niet af op een personen die zich niet laten bedonderen. Vaak zijn dat de mensen die zichzelf heel goed kennen en niet aan zichzelf twijfelen. No fun and games voor de pathologische leugenaars. Wauw, 16 maanden met zo iemand, kan me niet voorstellen dat je dit gedrag al binnen een paar maanden door had.

Kan je uitleggen waarom je zo lang in die relatie bent blijven hangen want ook al ben je verliefd op iemand, dit gedrag moet toch al snel een eind maken aan dit gevoel? Ik weet echt heel goed dat ik hem niet kan en wil veranderen, geen 1 mens.

Alleen als hij zei dat dingen anders moesten omdat hij over mijn grens ging, dan beloofde hij dat het ging veranderen en binnen no time was het weer bij het oude.

Ik heb dat toegelaten Ook ik sta en stond bijna op instorten. Hoe kom je hier in godsnaam overheen, dat ik dit heb toegelaten? En hij beloofde altijd dat dingen inderdaad anders moesten, dit gebeurde niet. Hij loog zelfs tegen de politie!!!! Ben er ook achter dat P bij een vriend woont die gay is. Hij kreeg er zelfs laatst een "verdacht"sms je van. Maar ook hier zag ik spoken, zei hij.

Uitslag moet ik nog afwachten, vermoedens waren er wel al. En dan ben ik echt heel boos! Erg he dat je daarna langer bezig bent om je zelfvertrouwen weer op te bouwen dan dat je om hem treurt.

Sterkte hoor maar de volgende keer toch sneller denken, als het op een eend lijkt en het zwemt als een eend dan is het er waarschijnlijk ook één. Hij had het gevoel dat ik nu geniet van het leven en dat het hem pijn doet dat ik waarschijnlijk een leuke avond had met een andere man; dat gevoel had hij??? Maar ik voel me ellendig. Echt ellendig, hij heeft zoveel kansen gehad, ik probeer me bij elkaar te rapen, en dan dit.

Waarom voel je je zo ellendig dan? Laat je je zomaar weer manipuleren? Laat je je gemoedstoestand dan zomaar weer bepalen door deze druif? Eén zin in je OP viel mij op: Jij zit een beetje in de slachtofferrol. Hou daar eens mee op. Laat hem denken wat hij wil. Wat jij moet doen is je richten op jezelf en niet op hem. Zolang je niet bewust je schouders ophaalt zodra je aan hem denkt of iets van hem hoort blijf je je zielig voelen.

Je bent niet zielig, je bent alleen stom geweest om zo lang te blijven hopen dat het goed zat tussen jullie. En met dat gevoel valt prima te leven en door te gaan voor jezelf, op een positieve manier. You told me you'd die for me Anoniem zondag 8 juni Ik mis een heel stuk ertussen. En wat ik er van denk: Wedden dat hij zijn adres nooit heeft laten overschrijven?

Verder is hij gewoon doorgegaan met zijn eigen leven van feesten, drank en vrouwen.Plassex oma behaarde kut vingeren


Terwijl letterli Lees meer ». Dit geldt ook voor het cultuurlandschap. Met a Lees meer ». De werken s Lees meer ». Dat maakte d Lees meer ». Het is niet iets waarvoor je kiest en het Lees meer ».

Dinsdagavond werden weer een aantal wedstrijden gespeeld voor de onderlinge competitie bij da Lees meer ». Vanaf die dag wordt Lees meer ».

In Lees meer ». Roelof Bisschop op bezoek in de gemeente Ede. Doel van he Lees meer ». De takken en dakpannen vliegen in het rond. Zelfs zonnepanelen blijven niet op het dak liggen. De st Lees meer ». Op vrijdag 5 januari is het Lees meer ». Je hebt ze in jongens- en meisjes- of die Lees meer ».

Ook d Lees meer ». De kracht van levensvragen Levensvragen zijn belangrijk en herkenbaar voor senioren om over na te denken en praten. De vraag di Lees meer ». We hebben het prachtig Lees meer ». Dinsdagavond 2 januari werd de onderlinge competitie bij Ederveense damvereniging D.

Deur zoo te beginne, in pl Lees meer ». Eén daarvan is bij velen het overgewicht Lees meer ». Wim Scheltens Vol verwachting! Het Kerstfeest heeft heel veel te maken met verwachting. Wat verwachten de k Lees meer ». De inzi Lees meer ». Zeker nadat de eerste ond Lees meer ». Zo is het ook met Lees meer ».

Zoals voorgaande j Lees meer ». Ineke Bos-Strootma Lees meer ». Het Lees meer ». Deze vierde Lees meer ». Dylana Pot heeft 49 pakken ve Lees meer ». Dinsdag 5 december was het op de basisscholen scholen in het gehele land een heel bijzondere dag. Z Lees meer ». Zo is het ook ´Lunter Lees meer ». Het b Lees meer ». T Lees meer ». In de manege Lees meer ». Diana de Wild een lezing houden.

In het oude Egypte was de farao Lees meer ». Hij wer Lees meer ». Een woordvoerders van het ministeri Lees meer ». T Zaterdag 18 november organiseerde turnclub P. In deze streekderby maakten de Edervee Lees meer ». Maanden loop ik te dromen, Lees meer ». Dit Lees meer ». In dit geval aan de Dorpsstraa Lees meer ».

In deze column beha Lees meer ». Het college van burgemeester en wethouders heeft Lees meer ». Er hadden zich de Lees meer ». Final Portrait gaat over de totstandkoming van het laatste meesterwerk van Alberto Giacometti, vastg Lees meer ». In de onderlinge competitie bij damvereniging D. Ederveen werden dinsdagavond 9 wedstrijden g Lees meer ». Dan heef Lees meer ». Dit jaar wordt dit jubileum herda Lees meer ».

De 9 jarige Suzanne uit lunteren viel 28 oktober in de prijzen. Ze won de eerste plaats op de eerste Lees meer ». Waarschijnlijk ergens in huis beland, doordat er all Lees meer ». Half oktober ben ik teruggekomen uit Oekraïne. Samen met een groep van 20 personen hebben we in Lees meer ». Wim Blankenspoor, voor velen Lees meer ».

Wanneer komt de stoomboot met S Lees meer ». Deze Lees meer ». Het tweede damteam va Lees meer ». Jan is Lees meer ». Op 15 november organiseert zorgdienstverlener Opella een lezing over mantelzorg met prof. Zij is 28 jaar oud en gelukkig get Lees meer ». In het Gemaal Eemne Lees meer ».

Dat doen ze er met Lees meer ». Deze bus wordt ingezet om alle Lunteranen die Lees meer ». Sinterklaas verwacht 18 november weer in Nederland aan te komen. Dit jaar komt hij aan in Dokkum en Lees meer ».

Inmiddels is Lees meer ». Botontkalking, ofwel osteoporose, is een botaandoening waarbij de sterkte van het botweefsel zo is v Lees meer ». Een bekende tekst uit de Bijbel. Ik heb me Lees meer ». Kinder- en Tienerkoor ‘De Horizon’ zoekt nieuwe leden Chr. Henriëtte Broekman repeteert op don Lees meer ». En wilt u uw omgeving op een natuurlijke manier aankleden met bomen en Lees meer ». Zij worden ingezet voor het in Lees meer ».

Op de foto een Grote Sponszwam, in het Lunterse Buurtbos. Dit is het moment om te bekijken of u nog belasting-voorde Lees meer ». E De Ederveense dammers speelden deze week in de bondscompetitie een thuiswedstrijd.

De kunstwerken worden in vier do Lees meer ». En dat roept vragen op. Want hoe gaat het nu verder? De gemeente bekijkt wat u z Lees meer ».

Woensdag 11 oktober werd juf Wil Lees meer ». Het mooie nazomerweer trokken velen Lees meer ». Zij deden 14 oktober mee aan een sprin Lees meer ».

SIGN Lees meer ». Deze week werd bekend dat de Ederveense ambach Lees meer ». De p Lees meer ». Kui Lees meer ». Niet a Lees meer ». Veel scholen waren deze dag geslot Lees meer ». Alle aanstaande bruidsparen zijn van harte uitgenodigd om de Pre Marriage Course bij te wonen, welke Lees meer ».

Bij wat vochtige om Lees meer ». Die Lees meer ». Dat weten ze bij Coop als geen ander. Ook bij vv Lunteren weten ze Lees meer ». Daar zijn namelijk een paar bekenden Lees meer ». Volop Lees meer ». Muriël de Beer een lezing over het leven Lees meer ». Vorig jaar is door Lees meer ». Ondanks een paar fikse buien is het ev Lees meer ». Ik ben 32 jaar en woon in Lunteren.

Als klein kind heb ik een hersen Lees meer ». Don Lees meer ». Uw energierekening wordt lager, u woont com Lees meer ». Het eerste tiental heeft zich goed gerevancheerd voor het gelijke dienst in de eerste ronde. Alle kinderen die bij de RegioBank M Lees meer ». In verband met het bereike Lees meer ». Bert Ho Lees meer ». Dit in het kader van d Lees meer ».

Vanaf 14 oktober presenteert het Kröller-Müller Museum De mecenas en de 'verversbaas'. Hel Lees meer ». Aan de Everlaan in Lu Lees meer ». Ook het Museum Lunteren heef Lees meer ». Be Lees meer ». Consument geeft hoge waardering voor de winkels en de kennis en klantvriendelijkheid van de medewerk Lees meer ». Met familie, vri Lees meer ». De provincie Gelderland komt in actie om getroffen pluimveehouders tegemoet te komen.

Initiatieven v Lees meer ». Op de agenda van de Statenvergaderi Lees meer ». Dit gaat, zoals ieder jaar, gepaard met de paringstij Lees meer ». In het atelier van beeldend kunstenaar Hester Glasbergen start een cursus beeldhouwen met het bewerk Lees meer ». C Dinsdagavond werd de onderlinge competitie bij damvereniging D. De weds Lees meer ». Geurt Boon directievoorzit Lees meer ». Het zijn gelukkige en feestelijk Lees meer ». Deze g Lees meer ».

Dit hardloopevenement zal op zaterdag 7 ok Lees meer ». Heeft u dan al eens gedacht aan een CAR-verzekering? Er kan v Lees meer ». De landelijke stijl in woonaccessoires Een winkel in woonaccessoires die uitnodigt om er eens binnen te lopen. Brandhof’ Voor verf en Woning v. Vrijdagochte Lees meer ». Dammen is een prachtige denksport!

Mar Lees meer ». Na de succesvolle acties rondom de tovertafel, zijn we toe aan de volgende stap! Wij zijn o Lees meer ». Namens Advendo, de spon Lees meer ».

Bloemert, heeft op zaterdag 9 september de Medaille van Verdienste van de gemeente Ede on Lees meer ». Nederwoud Op de eerste schooldag bij C. Op het schoolpl Lees meer ». Theatraal concert rond de gedichten van Hans Arp Menschen-Worte: Theatraal concert rond de gedichten van Hans Arp jaar De Stijl: Het was ook de Lees meer ».

Het koor i Lees meer ». Wij blijven dezelfde se Lees meer ». Lunteren en Ederve Lees meer ». Het koor is in h Lees meer ». Slechts één ke Lees meer ». Altijd al een kijkje willen nemen in een bakkerij? Zien hoe brood- en banketbakkers bezig zijn met h Lees meer ».

En de Vrienden spelen daar een belangrijke rol Lees meer ». In alle seizoenen is een wandeling in het Luntersche Buurtbosch een uitstekende manier om van de nat Lees meer ». Met deze woorden vertrokken de vrijwilligers van de zwerfafvalbrigade Lees meer ». Ook gaan de andere activiteiten w Lees meer ». De kinderen Lees meer ». Zij vinden die rust Lees meer ». Het is genoeg geweest! Berg vindt het welletjes. Nog Lees meer ». De voorinschrijving verliep Lees meer ». Voor el Lees meer ».

Vijftie Lees meer ». Niet al te veel in het zicht, want een verfraaiing van de omgeving is het niet bepaald. Vandaar dat Lees meer ».

Een wandelaar met twee h Lees meer ». In het nieuws of op straat. De hele wereld heeft een beeld bij h Lees meer ». Volgende week begint de traditionele tentweek in Lunteren. Alweer voor de veert Lees meer ». Ideeën-bus voor klanten Luisteren naar je klanten en, indien mogelijk, inspelen op hun wensen. Deze week staat in Lees meer ». The Poetry of Forms is de eerste grote overzichtstentoonstelling van het oeuvre van Hans Jean Lees meer ».

Over drie weken is het zover, vrijdag 2 Lees meer ». Op vier woensdagmiddagen Lees meer ». Hoewel de Lees meer ».

Vrijdag 25 augustus is de officiële start van de zwerfafvalbrigade van Wekerom. Eerder deze zo Lees meer ». Hoe was het ooit? Benieuwd wat er allemaal te horen en zien Lees meer ». Ga mee me Lees meer ». En dat was reden v Lees meer ». Deze krege Lees meer ». Locoburgemee Lees meer ». Eigenaar Wim Blankenspoor is het gelukt om een overnamekandidaat te vinden voor zijn verf- en behang Lees meer ». D Lees meer ». De chalet die is achtergelaten werd op Lees meer ». Een materiaal Lees meer ». Op zaterdag 22 juli is er weer een Valkse Dag.

En het wordt een gezellige dag me Lees meer ». De eerst Lees meer ». De vijftiende ed Lees meer ». KNA wil dit jubileum, net al Lees meer ». Sinds maandag 26 juni Lees meer ». De leerlingen Lees meer ». Blank kalfsvlees in Lunteren Halverwege Ede, aan de Lunterseweg 57, kan men terecht voor een delicatesse onder het vlees: Blank K Lees meer ». Fietstesten op de Goudsberg Het gebruik van een elektrische fiets kan het beste worden ervaren in situaties waar het parcours ni Lees meer ».

Dan blijkt of Lees meer ». Een eve Lees meer ». Dat is ook in Lunteren het g Lees meer ». Woensdag 14 juni stond in het teken van de Nationale buitenspeeldag. Op deze dag worden er overal in Lees meer ». De per Lees meer ». S- damjeugd in de prijzen op N. In Utrecht werd zaterdag 17 juni het sneldamkampioenschap voor teams van Nederland gehouden. Damclub Lees meer ». De geslaagde cursi Lees meer ».

De situatie wordt geëvalu Lees meer ». De jongen worden blind geboren, Lees meer ». Noord Koreanen die hun bijbel elke avond verbergen voor hun kinder Lees meer ».

Voor de O was het al snel dui Lees meer ». Een bijz Lees meer ». De Veluwse Schavuyt, de ‘Bierbitterbal’! Maandag 12 juni, om René Verhulst wordt de nieuwe burgemeester van Ede. Dit heeft de Edese gemeenteraa Lees meer ». Met ingang van dinsdag 6 juni zijn de de fietstochten in en rond Lunteren weer van start gegaan. Dankzij de Rotary Kernheim en vele sponsors hebben we de tovertafel binnen. Super dat het gelukt i Lees meer ». Scheltens   We naderen het Pinksterfeest. In de bijbel lezen we, dat de God van I Lees meer ».

De Lees meer ». Op zaterdag 10 juni organiseren wij een activiteiten dag om geld op te halen voor ons project in Roe Lees meer ». Het gaat om Lees meer ». Gazenbeekstichting Expositie rond Jac. De losse informele Lees meer ». Sebastiaan Hooijer heeft in maart vna dit j Lees meer ».

Maandag 22 mei ging burgemeeste Lees meer ». Op Lees meer ». Nieuwenkamp Opnieuw is er een tegel onthuld, die een stukje van de geschiedenis van Lunteren zichtbaar maakt. Ku Lees meer ». T hun Nederlands Kampioenschap en toestelf Lees meer ». Geen wereldnieuw Lees meer ».

De deksel ging eraf e Lees meer ». In de een na laatste weds Lees meer ». Bij een Lees meer ». Op woensdag 17 m Lees meer ». Dit vond plaats De Ess in Ko Lees meer ».

Veel kids met of zonder vader waren aan het shopp Lees meer ». Daarom is er besloten om ee Lees meer ». De expositie in Museum Lunteren gaat zijn laat Lees meer ».

Deze dag Lees meer ». Acacia Uitvaartzorg Lunteren is een nieuwe uitvaartonderneming rijker. Eind is Aaltje Blokland haar eigen bedrijf g Lees meer ». Heerlijke wandelingen, hardlooptrainingen of uitdagende bootcamps waar iedereen aan kan deelnemen. Het was koud, maar dat deed geen afbreuk aan de gezelligheid en de sfeer op deze jaarlijkse rommelma Lees meer ». In acht onderdelen is er een hele week Lees meer ».

Ook in Lees meer ». Tradi Lees meer ». Tege Lees meer ». Arie Jan Willem ‘Adje’ van Voorthuizen Vorige week is door een noodlottig ongeval Adje van Voorthuizen op jarige leeftijd overleden. Van Lees meer ». Deze wordt Lees meer ». In en rondom het kerkgebouw aan de H Lees meer ». Dit jubileum werd zaterdag 8 april gevi Lees meer ».

In de loop van verhuisde Helma met haar sal Lees meer ». De Doesburger Eng is een beschermd cultuurhistorisch en landschappelijk waardevol gebied aan de rand Lees meer ». Dat komt doordat een uitgebreid onderzoek naar subsidiekan Lees meer ». Bestuursfuncties van verenigingen en stichtingen worden veelal ingevuld door vrijwilligers.

Nobele t Lees meer ». Vrijda Lees meer ». Het trio van E Lees meer ». Beleef Luntere Lees meer ». Het lijkt Lees meer ». Bert Lees meer ». T behaalt landelijk eremetaal Afgelopen weekend stonden acht turnsters van turnclub P. T op de halve finale NK divisie 2 en 3. Ma Lees meer ». Wethoud Lees meer ». Dinsdagavond werden de Lees meer ». Ti Lees meer ». De bou Lees meer ». Deze beginnnersc Lees meer ». T districtskampioen Zaterdag 25 maart vond het districtskampioenschap 2e divisie turnen plaats in Amsterdam.

Zonder zwerfafval is het landschap nog veel mooier en kun Lees meer ». Volgens Wuf e Lees meer ». Steeds is men er op z Lees meer ». Bij binnenkomst in de winkel, aan de Dorpsstraat in Lunteren, straalt een warme en rustige sfe Lees meer ».

Mensen en hun emoties staa Lees meer ». Onlang Lees meer ». Er z Lees meer ». Patrick Lees meer ». Langs de Klomperweg is de Lees meer ». Wat kinderen ons spiegelen Kinderen, tieners en ook jongeren kunnen met hun gedrag, houding, klachten, ziektes en ontwikkeling Lees meer ». Zonder zwerfafval is het landschap nog veel mooier om er allema Lees meer ». In al die jaren l Lees meer ». Het Uilenbos is een p Lees meer ». Inmi Lees meer ». Twee jaar geleden is er op uitnodiging van agrariërs uit Lunteren en omgeving een groep Roemeen Lees meer ».

Er wer Lees meer ». Tijdens de wekelijkse clubavond van damvereniging D. Ber Lees meer ». Het Meuleunterenpad is een rondwa Lees meer ». De sociaal werkers van Malkander houden in diverse dorpshuizen spreekuur voor de burgers van het bui Lees meer ». Mit een mooie lucht en al een klein Lees meer ». Marieke Drie Lees meer ». Via het Lees meer ». Enkele weken geleden werd er bij ons aan de deur gebeld, mijn vrouw deed open.

Aan de deur st Lees meer ». Bospoort 17 Lees meer ». Het bestuur van de stichting heeft besloten om deze goederen niet meer in te nemen omdat er in onze Lees meer ». Met dit berichtje wil ik jullie een kleine update geven over incidenten die de afgelopen periode in Lees meer ». Zoveel dat ik mee draag aan verdriet, pijn en andere ballast. Ho Lees meer ». De bereikbaarheid van het Westhoffhuis in Lunteren leverde voor visueel gehandicapten problemen op.

Onlan Lees meer ». Elk jaar opnieuw en alle mensen die mee Lees meer ». Wie in Lunteren heeft herinneringen aan soldaat John Duncan Campbell? Kort na het einde van de Tweed Lees meer ». Vijf jaar al lang staan Lees meer ». In Museum Lunteren is medio februari een expositie over toverlantaarns geopend door Johan Weijland, Lees meer ».

Ede krijgen een waardecheque van Ede Doet Op 15 maart krijgen De uitslagen van de clubavond bij damvereniging D. Onderling Lees meer ». Men is welkom van Thema van het spel is: Een leerzaam, gevarieer Lees meer ». Inwon Lees meer ». Hieraan deden 1 Lees meer ». Zingen vinden ze alle negen erg Lees meer ». Is hij een kluns? Nee, misschien een vliegtuig? Of toch een Lees meer ».

In deze column een aantal onderwerpen w Lees meer ». De damuitslagen bij D. Mooi en glimmend is wat ze graag zien. Hiervoor kan men v Lees meer ». Laris Lees meer ». Waar u informatie kunt halen en geven, help en aanbod Lees meer ».

Welke aandoeningen z Lees meer ». Heeft u al therapie gehad ma Lees meer ». Een van de eerste was Chess , waarvoor Tim Rice de tekst schreef.

Chess draaide drie jaar lang in Londen en in kwam ook een Broadwayversie uit. Deze werd echter geen succes, wat te wijten was aan een gewijzigde opzet. Björn en Benny hadden echter een goed gevoel bij musical, wat overigens ook al tijdens tours van ABBA bleek.

Het zou een groot succes worden, met vertalingen in vele landen. Benny is verder actief met zijn folkmusic band 'BAO' In verschijnen er berichten in de pers dat Benny met zijn groep een oud ABBA nummer uit dat niet eerder op cd is verschenen zal opnemen en uitbrengen.

De fans wachten in spanning af! Agnetha en Frida gingen beiden op de solotoer. Van dit album verkocht de roodharige zangeres ruim 1. Na het relatief floppen van het album Shine besloot zij te stoppen met zingen.

Het gebrek aan solosucces, maar vooral motivatie was aanleiding tot deze stap. Wel bracht ze in maar dan alleen in Zweden nog het album Djupa Andetag uit.

Deze cd werd in Zweden een grote hit en behaalde zelfs de eerste plaats. Geen van de drie singles wist echter de Zweedse top 10 te bereiken. In verschijnt er van Frida een dvd met een retrospectief van haar carrière. Alhoewel het in de planning staat dat de dvd overal ter wereld verkrijgbaar zal zijn, verschijnt hij alleen in Zweden en Nederland in de winkels.

Frida verkoopt in de twee landen samen niet meer dan dvd's. Anno heeft Frida geen plannen meer voor een internationaal soloalbum en houdt zij het bij wat low-profile duetten die in zeer beperkte oplage verkrijgbaar zijn. Zij heeft het nummer tijdens het concert van Jon Lord in Keulen live gezongen.

Agnetha deed het na ABBA iets beter in haar eentje. De singles 'Never Again', 'The heat is on', 'Wrap your arms around me' en 'I won't let you go' van haar tweede soloalbum 'Eyes of a woman' werden in de jaren tachtig in Europa, Japan en Scandinavië hits, de een wat kleiner dan de ander.

Met 'The heat is on' scoorde zij in vele landen een van de grootste zomerhits van Het eerste internationale soloalbum 'Wrap your arms around me' verkoopt wereldwijd meer dan 1,3 miljoen exemplaren. Na het verschijnen van haar derde Engelstalige album I stand Alone in en de kleine Billboard hit I wasn't the one in Amerika, stopte ook Agnetha wegens gebrek aan groot succes met zingen. In verschijnt er een internationaal Greatest Hits album van Agnetha met de titel "That's me - The Greatest Hits" waar het publiek in het algemeen niet warm voor loopt.

Daarnaast brengt Agnetha in een boek uit met haar levensverhaal. In maakt ze haar echte comeback met het album 'My Colouring Book'. Het album werd goed ontvangen en haalde in verschillende Europese landen de top In Zweden staat het album wekenlang op de eerste plaats.

De single 'If I thought you'd ever change your mind' weet zelfs de Britse top 10 te halen in de midweek sales van mei maar uiteindelijk blijkt het net de top 10 niet te halen als de chart openbaar wordt gemaakt. Aan het einde van het jaar verschijnt er in Scandinavië een cd-box "Agnetha ", met daarin alle zeven soloalbums die Agnetha voor en tijdens de ABBA periode opnam voor Sony Music.

De interesse in deze re-releases van beide dames is beperkt. In verschijnt Agnetha op de première van Mamma Mia! Ze wordt in de zaal ontvangen met een staande ovatie, terwijl haar andere ABBA collega's onopvallend de zaal in kunnen lopen. Agnetha is de ster van de avond.

Ook bij het stoppen van de musical in is Agnetha aanwezig. Samen met Bjorn en Benny staat Agnetha die avond ook nog even op het podium om een Zweeds danklied te zingen.

De drie ABBA leden zijn duidelijk weer vrienden. Frida is die avond niet aanwezig. Agnetha werkt inmiddels aan een nieuw album met zelfgeschreven songs, zo fluisteren de ingewijden nu. De release zal waarschijnlijk in plaatsvinden. Tevens werkt Agnetha's eigen productiemaatschappij aan een dvd over haar carrière.

Jan De Wilde Aalst , 1 januari is een Vlaams zanger en kleinkunst muzikant. Zijn bekendste liedjes zijn "Walter, ballade van een goudvis", "Een vrolijk lentelied", "Joke", "Hé Hé", "Eerste sneeuw" en "De fanfare van honger en dorst". Jan De Wilde werd in geboren in Aalst. Toen hij negen was overleed zijn vader aan kanker. Begin jaren 60 leerde hij instrumenten bespelen en schreef hij zijn eerste liedjes.

Hij trad voor het eerst in het openbaar op in en maakte zijn tv-debuut in Tijdens deze periode volgde hij kunstonderwijs aan de St. Lukasacademie en was ook actief bezig met fotografie en vooral met poppentheater. Nadat hij afgestudeerd was organiseerde hij een aantal tentoonstellingen rond zijn schilderijen. Begin jaren 70 groeide De Wildes bekendheid als zanger tijdens het Humorfestival van Heist. Hij werd populair dankzij zijn bizarre podium-présence en ironische en sarkastische, dan weer tedere liedjes.

Vrolijke folk-nummers als "Ik kan het, ma", "Joke" en "Een vrolijk lentelied" maakten hem zowel geliefd als berucht in Vlaanderen. Regels als "De Fallus Impudicus staat al in bloei" en "Joke, Joke, trek je witte jurkje uit" zorgden voor controverse bij het meer conservatieve gedeelte van de bevolking. Tijdens zijn succesperiode werkte hij ook mee aan Kris De Bruyne 's debuutplaat en produceerde drie albums voor Urbanus van Anus.

De Wilde droeg in belangrijke mate mee aan de lancering van Urbanus' carrière. Zo zelfs dat Urbanus hem ten slotte in populariteit oversteeg. Dit had echter meer te maken met het feit dat Urbanus ook humoristische conferences aan zijn optredens toevoegde.

De Wilde zelf heeft het nooit erg gevonden dat hij niet hetzelfde succes gekend heeft. Zij kunnen dat misschien aan, maar ik niet. Het zou tot eind jaren 80 duren voor Jan De Wilde nog eens in de kijker stond. In schreef hij de muziek voor de eerste Urbanus -film Hector. Op aandrang van Urbanus bracht hij twee nieuwe albums uit. De cd werd door Henny Vrienten geproduceerd die samen met onder meer Boudewijn de Groot ook op enkele nummers meezong.

Naast nieuwe versies van oudere nummers als "Walter, ballade van een goudvis" en "Een vrolijk lentelied" stond er ook gloednieuw materiaal op. Na deze heropbloeing duurde het tot voor er een nieuw De Wilde-album uitkwam. Ook Raymond van het Groenewoud zong op twee tracks mee. De cd werd geproduceerd door Jo Bogaert van Technotronic. Datzelfde jaar bracht De Wilde ook het boek "Niks aan dan vel" uit, waarin al zijn liedjesteksten verzameld staan.

Eagles is een Amerikaanse rockband , een van de succesvolste bands aller tijden. De band werd in opgericht en is anno nog steeds actief, hoewel met enkele jaren onderbreking. De naam verwijst naar de Amerikaanse adelaar , tevens het beeldmerk van de Verenigde Staten. De groep ontstond in het begin van de jaren zeventig in Los Angeles , eerst als begeleidingsband van Linda Ronstadt , maar al snel sloegen ze hun eigen vleugels uit.

Hun vroegste muziek was een mengeling van country en bluegrass , vermengd met de harmonieën van de Californische surfmuziek. Hierdoor ontstonden gevoelige nummers over relaties, auto's en een zwervend leven. De pioniers van dit nieuwe genre waren begenadigde singer-songwriters als Jackson Browne , J. Uit de subcultuur in en om Sunset Boulevard en The Valley in Los Angeles die rond deze componisten ontstond, distilleerden de Eagles een eigen geluid dat synoniem werd met de term Californische countryrock.

Op latere albums van de groep werd de bluegrassmuziek meer en meer afgezworen en ging men over naar een meer recht-toe-recht-aan rock-geluid. Geen van de vier oprichters was geboren in Californië. Drummer Don Henley was bijna afgestudeerd in Engelse literatuur.

Bassist Randy Meisner was een liefhebber van auto's en fietsen en verkeerde eigenlijk liever bij zijn familie dan dat hij zijn tijd besteedde aan het bespelen van een basgitaar in een rockband. De band werd geformeerd in toen John Boylan - toen manager van Linda Ronstadt - Frey, Leadon, and Meisner losweekte van hun bezigheden. Twee maanden lang vormde Eagles de band achter Ronstadt, maar na afloop van deze tournee besloten de mannen een eigen groep te vormen. Het eerste album Eagles was gevuld met pure, soms onschuldig aandoende, countryrock; het tweede Desperado met het lied Desperado had als thema "bandieten van het Wilde Westen" en vormde het eerste bewijs van de voorliefde voor het maken van thema-albums.

De eerste twee albums werden opgenomen in Londen en geproduceerd door Glyn Johns. De band wilde meer de rock-kant op maar Johns neigde meer naar de 'wollige' kant van de muziek van de Eagles.

Na twee derde van het album samen met Johns te hebben afgemaakt richtte de band zich op Bill Szymczyk die de rest van het album af maakte. Szymczyk introduceerde Don Felder die een slidegitaar gebruikte in het lied Good Day in Hell waarover de andere bandleden zeer enthousiast waren.

Twee dagen later werd Felder de vijfde Eagle. Het album On the Border bracht de groep een Billboard nummer-één-hitsingle met het lied Best of My Love op 1 maart Het volgende album, One of These Nights , had een agressieve rock-achtige basis.

Tussen het maken van dit album en de daaropvolgende tournee verliet Bernie Leadon de groep omdat hij zichzelf wilde beschermen tegen het oneindige alcohol en drugsgebruik en zoals hij later zelf zegt "the endless partying".

Hij werd vervangen door Joe Walsh geboren 20 november , een veteraan die had gespeeld in groepen als The James Gang en Barnstorm en al een eigen solocarrière had.

Hiermee werd duidelijk welke richting de groep op wilde: De titelsong van One of These Nights haalde de nummer-één-positie op de Billboard-lijst op 2 augustus Rond deze tijd kregen de verschillende personen en persoonlijkheden binnen de band meningsverschillen en ontstonden verschillende interne ruzies. Het volgende album, Hotel California , heeft als onderwerp het nastreven van de 'Amerikaanse Droom'.

Met Californië als metafoor voor de Verenigde Staten van Amerika schreven de Eagles liederen over onschuld New Kid in Town , nummer één op de Billboard-lijst op 6 februari , over verleiding Life In The Fast Lane en het titelnummer Hotel California dat op 7 mei de nummer-één-positie behaalde. Gedurende het laatste deel van de erop volgende tournee besloot Randy Meisner plotseling dat hij genoeg had van het leven in hotelkamers en hij verliet de band om in de betrekkelijke rust van Nebraska te werken aan herstel en een solocarrière.

Meisner werd vervangen door de man die hem ook al had opgevolgd in de band Poco: Schmit geboren 30 oktober In februari doken de Eagles de studio weer in om hun laatste studioalbum op te nemen: Het maken hiervan kostte maar liefst twee jaar maar leverde de groep wel hun vijfde en laatste nummer één hitsingle op met Heartache Tonight 10 november Tijdens de promotie-tour verhevigden de persoonlijke meningsverschillen zich, met een toppunt toen Henley in de nacht van 21 november werd gearresteerd toen in zijn hotelkamer cocaïne , Quaaludes en marihuana was gevonden nadat een jarige prostituee in zijn hotelkamer door drugs was bevangen.

Hiervoor werd Henley later veroordeeld. Nadat de The Long Run -tour in was afgesloten werd een tijdlang niets van de band gehoord en hadden alle leden solocarrières met wisselend succes. In het begin van de jaren negentig werd het album Common Thread ter ere van de Eagles uitgebracht.

Een van de makers, Travis Tritt , stond er op dat op de video voor Take It Easy alle leden van de Eagles zouden optreden. Toen de video af was besloten de leden in om de band weer bijeen te brengen. Don Felder werd in uit de band gezet vanwege contractbreuk. September kwam dit voor het gerecht.

Hieruit ontstond een live-album getiteld Hell Freezes Over naar aanleiding van een uitspraak van Henley die zei dat de groep weer bijeen zou komen 'als de hel bevriest' - een populaire Amerikaanse uitdrukking en een single Get Over It die over hetzelfde onderwerp gaat.

Een nieuwe controverse ontstond nadat de band op 12 september tijdens een optreden voor de Democratische Partij in Los Angeles het nummer Peaceful Easy Feeling opdroeg aan Saddam Hoessein. In werd de band opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en gedurende de ceremonie traden alle zeven leden gezamenlijk op. Hierop volgden een aantal reunion-tours die vooral opvielen door de hoge toegangsprijzen die alle records braken.

Het album kwam uit in oktober Inmiddels is ook de eerste single uitgebracht. Het heeft de naam "How Long" gekregen. De single gaat een beetje terug naar het begin van the Eagles en is dan ook in een clip met de originele bezetting te vinden.

Er zijn twee 'bijzondere' dingen te melden over het album. Het eerste is dat het album voor het merendeel nieuwe nummers bevat. Het tweede stond in een van de verstuurde nieuwsbrieven. Volgens deze nieuwsbrief zou het album in de VS enkel te verkrijgen zijn via walmart. Tijdens deze wereldtournee speelde de Nederlandse saxofonist Chris Mostert mee.

Charles Edward Anderson Berry St. Louis , Missouri , 18 oktober , bekend als Chuck Berry , is een Amerikaans gitarist , zanger en componist.

Berry was het eerste lid van de Rock and Roll Hall of Fame Johnnie Johnson had de band Sir Johns Trio , en nodigde Chuck Berry in uit mee te spelen als vervanging voor de zieke saxofonist. Snel nam Berry de leiding van de band over.

Hij geraakte met meer dan 30 van zijn opnames in de top en ze worden nog altijd gebracht door bands over de hele wereld. Goode werd opgenomen met twee teksten: In een enkel coupletje legt hij uit: Zijn hele gitaarspel is beïnvloed door de pianist Johnnie Johnson.

De nummers van Chuck Berry hebben de traditionele bluesmaatvoering, namelijk 12 maten, ook wel bluesschema genoemd. Hierdoor verdwijnt de " bluesy " beetje zeurderige stemming en krijgt een opgewekter karakter, rock-'n-roll.

Een andere vondst is "zijn" gitaar-intro. Het karakteristieke intro van veel van zijn rockers is een typisch pianistisch opmaatje. Om optredens te verlevendigen maakte Chuck op komische wijze gebruik van zogenaamde Hillbilly -wijsjes. Mede hierdoor werd hij door sommigen gezien als een countryzanger.

Ook wist hij op deze wijze blank publiek naar zijn optredens te trekken. Dat was in de beginjaren 50 een prestatie, vanwege de rassenscheiding in de Verenigde Staten. Een ode aan Chuck Berry en zijn muziek wordt gedaan door Steppenwolf in het nummer Berry Rides Again , waarin de gitaar en de piano treffend het karakteristieke geluid van Berry's gitaar en Johnsons piano laten horen en alle hits voorbij komen. Ook Elvis Presley was onder de indruk van Berry. In de jaren '70 speelde Presley met de gedachte een album op te nemen met enkel liedjes van Berry.

Dit is echter nooit gebeurd. Wel heeft Presley door de jaren heen regelmatig Berrynummers opgenomen en gebruikt in zijn live-acts, te weten: Snow Patrol is een alternatieve-rockband , bestaande uit voorman Gary Lightbody zanger, songwriter en gitarist , Scot Paul Wilson bassist en achtergrondzang , Nathan Connolly gitaar en achtergrondzang , Tom Simpson toetsenist en Jonny Quinn drummer.

Oorspronkelijk opgezet in Dundee , werkt de band nu vanuit Glasgow. De albums waren in het indiegenre te plaatsen. Toen de band naar het majorlabel Fiction onder Interscope verhuisde, bracht het in het album Final Straw uit, dat met de viervoudige platinastatus werd bekroond, ondersteund door de single Run dat de vijfde positie in de Britse UK Singles Chart behaalde.

Door het in uitgebrachte Eyes Open , waarop de band meer richting de alternative en de powerpop ging, brak de band definitief door. Singles als Chasing Cars en Shut Your Eyes behaalden hoge posities en bivakkeerden lange tijd in de hitlijsten, net als het album.

Na jarenlange toeren besloot de band tot een pauze, maar toch bracht het in de herfst van het vijfde album A Hundred Million Suns uit met Take Back the City als leadsingle. Hiervan werd de tweede single Crack the Shutters een hit in de Nederlandse Top In november werd het compilatiealbum Up to Now uitgebracht, met het door techno -beïnvloede Just Say Yes , waarmee de band met de eerste positie haar piek in Nederland bereikte.

In november kwam het zesde album Fallen Empires uit. Wereldwijd heeft de band ruim elf miljoen albums verkocht, waarvan Eyes Open het meest succesvolle is. De studenten traden met deze band op op de universiteit en de pubs rondom het gebied. Het eerste ep , Yoghurt vs. Yoghurt debate getiteld, was een klein succes.

In besloten ze de naam te veranderen naar Polar Bear en kort hierna verliet drummer Morrison de band en keerde hij terug naar Noord-Ierland. In de zomer van bracht Polar Bear via het Electric Honey platenlabel Starfighter Pilot uit, een ep waar drie nummers op stonden.

Vanwege een naamconflict met een andere band uit de Verenigde Staten, geleid door Jane's Addiction 's ex-bassist Eric Avery, was de band gedwongen de naam opnieuw te veranderen.

Een vriend van de groep bedacht de naam, die de groep altijd al Snow Patrol noemde, ook in de periode dat de band Polar Bear heette. Jonny Quinn uit Noord-Ierland sloot zich toen aan en werd de permanente drummer van de groep. De band bracht het volgende ep-single Little Hide uit via Jeepster Records. Beide singles werden hevig gepromoot door Jeepster waarbij de videoclip op de single werden gezet en Snow Patrol voor het eerst op de televisie was te zien.

De band bracht via Jeepster het eerste studioalbums uit: Vanwege het lage succes van de band en de minimale steun van het label kwam de financiële situatie van de band onder spanning te staan en leidde het tot de verkoop van Lightbody's cd-verzameling om zijn huur te kunnen betalen. Nadat de contractontbinding met Jeepster was voltooid, tekende de band bij het mainstreamlabel Polydor. In brachten ze het derde album Final Straw uit, geproduceerd door Jacknife Lee.

Met het album proefde Snow Patrol voor het eerst aan succes met de derde single Run. Het nummer debuteerde op de vijfde plaats in de Britse UK Singles Chart en hiermee begonnen de vergelijkingen met Coldplay. De opvolgers Chocolate en Spitting Games een rerelease behaalden de top Het album werd in het Verenigd Koninkrijk ruim een anderhalf miljoen keer verkocht en heeft vijf maal de platina status bereikt. In Nederland behaalde het album de 49ste plek als de hoogste positie en in de Verenigde Staten was het de nummer een in de Top Heatseekers, de lijst met potentiële succesvolle albums.

In de Billboard reikte het tot de 91ste positie en werd het album met goud bekroond. Op 16 maart verliet McClelland de band. Aan het einde van de maand was een vervanger gevonden in de vorm van Paul Wilson, het voormalige lid van Terra Diablo. Daarnaast werd tourtoetsenist Tom Simpson toegevoegd als definitief lid. In werd de band door U2 's frontman Bono persoonlijk gevraagd als openingsact mee te gaan op het Vertigo Tour in Europa.

De band stemde in en stopte hiervoor de Final Straw -tour om deze na de Vertigo -tour te hervatten in de Verenigde Staten.

In deze zomer speelde de band ook een kleine set voor Live 8 in Londen. Na hun taken als openingsact en het toeren ter promotie van het derde album, nam de band een tijdje rust en begon het te schrijven aan en het opnemen van een opvolger.

In december van dat jaar werd een cover van John Lennon 's Isolation uitgebracht als onderdeel van Amnesty International 's Make Some Noise-campagne waarin nummers van Lennon werden gebruikt om mensenrechten te promoten. In rondde de band de opnames van het vierde studioalbum af en werd in april van dat jaar Eyes Open uitgebracht met You're All I Have als leadsingle.

Dit nummer deed het commercieel goed en behaalde de zevende plek in de Britse lijsten, ondersteund door grote promotie van BBC Radio 1.

Voor de Verenigde Staten werd het nummer Hands Open gekozen als eerste single. Het nummer Chasing Cars werd in deze periode gebruikt in de emotionele slotscène van de laatste aflevering van Grey's Anatomy ' s tweede seizoen. Dit zorgde voor grote populariteit van het nummer, dat door downloads de Amerikaanse lijsten binnenkwam en de release van Hands Open overstemde. Dit besloot het label om het nummer als derde single uit te brengen.

Chasing Cars werd de meest succesvolle single van de band en bereikte in veel landen de top In de Nederlandse Top 40 deed het echter weinig nummer 28 maar in de Single Top bereikte het de achtste positie. In de Vlaamse Ultratop 50 bereikte het zelfs de derde plaats. De single was een nummer met een lange adem, het verbleef 58 weken in de Single Top , 90 weken in de UK Singles Chart en 34 weken in de Ultratop De band was gedwongen een groot gedeelte van de Amerikaanse tour ter promotie van het album uit te stellen nadat er een poliep op Lightbody's stembanden werd ontdekt en het hem niet lukte te genezen na een rustperiode dat werd verkregen door het annuleren van drie tourdata.

Het werd op het tourgebied een moeilijk jaar voor de band waarin vele data niet doorgingen vanwege uiteenlopende redenen, waaronder de geplande aanslagen op trans-Atlantische vliegtuigen , het te laat arriveren van bagage en een blessure van Wilson.

In november werd bekendgemaakt dat Eyes Open het best verkochte album van het jaar was met een verkoopaantal van 1.

In de Verenigde Staten werd het album in dat jaar ruim een miljoen maal verkocht en bereikte het de platina status, mede doordat het album gedurende vijftien weken in de top 25 van de Billboard verbleef, gesteund door het succes van Chasing Cars.

Het succes vervolgde in Vlaanderen, waar de band in een hit scoorde Shut Your Eyes dat drie weken op de eerste positie stond en 23 weken in de Ultratop 50 verbleef. De single erna deed het wat minder, het duet Set the Fire to the Third Bar met Martha Wainwright kwam slechts tot de 41ste positie. Ondertussen nam de band de soundtrack van Spider-Man 3 op, Signal Fire.

Het was de in de hitparades best scorende single van de band, met in het Verenigd Koninkrijk en Ierland respectievelijk de vierde en de tweede plek. Op 7 juli trad de band op in kader van het Live Earth -benefietconcert in het Verenigd Koninkrijk. Simpson werd kort na het optreden gearresteerd nadat hij afwezig was op een rechtszaak waarin hij werd aangeklaagd op verdenking van cocaïnebezit. De band was van plan om na Eyes Open het een beetje rustiger aan te doen na jaren van toeren.

Echter, begin maakte Lightbody bekend dat ze bezig waren aan een opvolger met Lee opnieuw als producer. Het album, A Hundred Million Suns kwam in oktober uit en debuteerde in de meeste landen in de top Ter promotie van het album werd er getoerd in de kleinere zalen van Groot-Brittannië. De single Take Back the City haalde de top 40 niet in Nederland, maar kwam wel tot de zesde positie in het Verenigd Koninkrijk. Eind bracht zangeres Leona Lewis haar interpretatie van Run uit. Hierdoor kwam het origineel van Snow Patrol de Singles Chart weer op 28 binnen.

Omdat Chasing Cars deze lijst opnieuw binnenkwam op 65, zorgde het ervoor dat de band tegelijkertijd drie singles van drie verschillende albums in de UK Singles Chart had staan. Tweede single Crack the Shutters werd begin uitgebracht deed het matig in het Verenigd Koninkrijk, maar werd in Nederland door uitgeroepen tot Alarmschijf en bereikte de veertiende plek in de Nederlandse Top De derde Britse single werd eind januari bekendgemaakt: Tijdens de 40e editie van Pinkpop verzorgde Snow Patrol het afsluitende concert op de maandag.

In een interview op het festival, onthulde de band dat het nieuw materiaal zal lanceren tegen het einde van het jaar als een brug tussen A Hundred Million Suns en de release van een nieuw album. In april becommentarieerde Lightbody op de veroordeling van The Pirate Bay -eigenaren door te zeggen dat zij deze straf niet verdienen.

Na de festivaltour begon de band als support act van Coldplay. Op 20 en 21 juli trad de band opnieuw op in het voorprogramma van een U2-tour, dit maal ter promotie van het album No Line on the Horizon in de U2 ° Tour en deed het de Amsterdam ArenA aan.

In de nacht van 21 op 22 juli gaf de band een geheim concert voor prijswinnaars ter promotie van de vierde Nederlandse single If There's a Rocket Tie Me to It. In augustus werd bekend dat de band in november en december een tour door Groot-Brittannië zou beginnen waarbij de nadruk op vroegere nummers, nummers van de Reindeer Section en nieuwe interpretaties van hits gelegd zou worden.

Kort daarna werd bekend dat er een bijbehorend album in de maak was met Just Say Yes als de eerste single. Het album Up to Now verscheen op 9 november en bevatte singles, non-singles, B-kanten en nummers van the Reindeer Section.

Just Say Yes bereikte in de Single Top de tweede en in de Top 40 de eerste positie, waarmee het de hoogste notering van de band in Nederland is. Na het succes van het nummer werden Run en Chocolate opnieuw uitgebracht, afkomstig van het compilatiealbum.

De band maakte beginnetjes met het zesde studioalbum, waarmee het een niveau hoger wil en dat volgens Connolly een andere richting gaat. De eerste stap werd eerder gezet met Just Say Yes , waarmee het de technokant opging. Ook waren twee soloprojecten van Lightbody gepland: Het eerstgenoemde project is uitgesteld.

Tegen het einde van dat jaar concentreerde de band zich samen met Jacknife Lee in Malibu op de opnames van het nieuwe album. In juni maakte Lightbody via zijn tumblr -pagina bekend dat het album Fallen Empires af was en gemixt werd en op 21 juli ging de single Called Out in the Dark in première, met sterke synthrock en elektronische invloeden. De tweede single van het album This Isn't Everything You Are kwam op 3 oktober uit en op 11 november werd het album uitgebracht, dat het eerste album van de band is dat op de eerste positie in de Nederlandse Album Top terechtkwam.

Het album was van alle albums het langste waaraan gewerkt werd en ook met de langste speelduur. Eind december kwam in onder andere Nederland en het Verenigd Koninkrijk In the End als derde single uit, terwijl andere landen New York voorgeschoteld kregen. Eind februari staat de band in de Lotto Arena in Antwerpen, België en begin maart doet het Ahoy Rotterdam aan voor een dubbelconcert.

De opvolger van het album is reeds gereed met materiaal dat tijdens de opnames van Fallen Empires werd opgenomen. Een verschijningsdatum hiervoor is nog onbekend. Het repertoire van een coverband bestaat dus hoofdzakelijk uit stukken die eerder door andere artiesten of bands uitgebracht zijn. Coverbands zijn veelal op te delen in verschillende muziekstromen zoals rock , funk , blues , top of tributebands.

Tributebands , de naam zegt het al, spelen nummers van één artiest of band. In Nederland en België zijn er duizenden coverbands die optreden op festivals, in kroegen, op bruiloften of andere feesten. Reguliere artiesten zijn vaak te duur om voor zoiets in te huren, een coverband is hiervoor een prima alternatief.

Daarnaast trekken bands die bekende nummers ten gehore brengen veel meer publiek dan onbekende bands met eigen repertoire. Rij wachtenden Een lange rij vrouwen staat geduldig voor een winkel te wachten. Een man probeert voor te dringen, maar het boze schreeuwen doet hem weer snel achter aan de rij aansluiten.

Na een tijdje probeert hij het weer opnieuw, maar weer krijgt hij de woede van de vrouwen over zich heen. Bij zijn derde poging werken de vrouwen hem eigenhandig naar achteren.

Hij geeft het op, trekt zijn das recht, strijkt zijn verwarde haar glad en zegt waardig: Jef Klak staat te kijken: Maar Louis is deze week ziek. De invulling die aan dit feest gegeven wordt verschilt van streek tot streek. Buiten deze kerngebieden komt het feest echter ook voor, soms nog maar recent onder invloed van inwijkelingen, soms omdat de stad een eigen band met de figuur Sint-Maarten heeft. Het Sint-Maartensberaad laat echter de minder positieve elementen van Sint-Maarten, zoals zijn gewelddadige optredens jegens andere culturen en geloven, buiten beschouwing.

Niet in iedere streek lijkt de traditie even sterk te staan. In Limburg , Noord-Holland en Groningen werd in vastgesteld, dat in deze provincies de Sint-Maartenviering nog vrij actueel was. In de provincies Friesland , Drenthe en Noord-Brabant bleek een vermeerdering van vieringen te zijn waargenomen. Dat het feest niet verdwijnt, maar zich in tegendeel verder verspreidt, wordt geïllustreerd door de ontwikkeling in Amsterdam.

Het feest werd hier al honderden jaren niet meer gevierd, tot het enkele decennia geleden in de buitenwijken opdook, onder invloed van de omliggende gemeenten. Begin deze eeuw doken de eerste lampionnen ook aan de grachten op, en inmiddels is het Sint-Maartenlopen ook in Amsterdam een levende traditie. De cor relatie van het feest met religie is niet sterk. In Nederland wordt het Sint-Maartenfeest gevierd door kinderen van alle gezindten.

In veel liedjes wordt vaak nauwelijks aandacht aan de religieuze achtergrond besteed. De liedjes hebben vaak een humoristisch karakter en het repertoire wordt ieder jaar aangevuld met parodiërende of satirische teksten. Ook Mechelen en de omliggende gemeenten, waaronder Hombeek en Weerde , gemeenten met een Sint-Martinuskerk, kennen een levendige traditie. In Belgisch-Limburg vindt men tradities die overeenkomen met die in Nederlands-Limburg , maar ze zijn hier veel minder actueel dan in Nederland.

Elders in het land wordt Sint-Maarten niet meer op traditionele wijze gevierd, maar zijn er wel concerten of feesten. Deze vieringen vallen vaak samen met de herdenkingen van de wapenstilstand. Over het algemeen geldt dat de Sint-Maartenviering in Vlaanderen minder wijdverspreid is dan in Nederland, maar dat wil niet zeggen dat de traditie in bepaalde streken niet toch heel intensief gevierd wordt.

Sint-Maarten wordt niet overal op dezelfde wijze gevierd. In sommige plaatsen worden optochten georganiseerd, in andere worden vreugdevuren ontstoken. Zeer algemeen is de lampionnentocht. Deze laatste traditie komt het meest voor in de noordelijke provincies en in Noord-Holland waar het ook wel keuvelen wordt genoemd. De kinderen maken lampionnen of hollen bieten vergelijk Jack-o'-lantern uit en gaan met de lichtjes langs de deuren. Daar zingen ze speciale Sint-Maartensliedjes en krijgen hiervoor snoep of fruit.

Vroeger werd het lichtje rondgedragen in een uitgeholde voederbiet. Hoewel dit soms nog wel gedaan wordt, zijn kleurige, door de kinderen zelf gemaakte, lampionnen tegenwoordig het meest gebruikelijk. Deze lampionnen worden vaak onder schooltijd gemaakt, bijvoorbeeld in de lessen handenarbeid. Vroeger werd veelvuldig gebruikgemaakt van de foekepot om de liedjes die bij de rondgang werden gezongen te begeleiden.

Het Sint-Maartengebruik werd toen ook wel "foekepotterij" genoemd. In de zuidelijke provincies en in Vlaanderen komt het langs de deur gaan ook veel voor, soms in combinatie met een vreugdevuur of een optocht. In sommige West-Vlaamse dorpen wordt het van deur tot deur gaan "ruusbuzen" genoemd, naar de eerste woorden van het liedje dat de kinderen zingen " Ruus buus buus ".

In Mechelen ligt de nadruk wel expliciet op het langs de deuren gaan. Kinderen gaan vaak verkleed, maar dragen geen lampionnen mee, alhoewel sommige deelgemeenten zoals Rijmenam wel iets gelijkaardigs kennen. De in het liedje vermelde "kruk" is een draagstoel. Alhoewel dit vandaag bijna niet meer gebeurt, bestond vroeger elke "Sinte Mette"-groep uit een Sint gezeten op een draagstoel, die werd rondgedragen door zijn kompanen. Vandaag de dag houdt het Sinte Mette Genootschap deze Mechelse traditie in stand.

Uitzonderlijk voor de regio Mechelen is dat ook de volwassenen Sint-Maarten vierden de "grote Sinte Mette" , traditioneel op de zondag ná 11 november. Het Genootschap doet dit nu nog met de bedoeling geld in te zamelen dat gebruikt wordt voor de instandhouding van het feest. De vreugdevuren zijn vooral typisch voor Limburg, meestal in combinatie met een optocht. Men verzamelt hier in de kerk waar het verhaal van Sint-Maarten verteld wordt. Vervolgens loopt men in een lampionnenoptocht naar een groot vuur een zogenoemde troshoop waar 'de arme man' van het vertelde verhaal zich kan warmen.

De kinderen krijgen traditioneel een oliebol uitgereikt. In een groeiend aantal dorpen komt het ook voor dat kinderen buiten de viering om van huis naar huis gaan om een lied te zingen en beloond te worden. De Sint-Maarten viering wordt meestal de vrijdag of zaterdag voor de 11e november gevierd om geen overlap te creëren met de start van het carnavalsseizoen de 11e van de 11e.

Ook buiten Limburg komen hier en daar vreugdevuren voor. Optochten worden tegenwoordig vooral in West-Vlaanderen gehouden, vooral in de streek rond Veurne en Ieper. Deze stoeten vinden meestal plaats aan de vooravond van de naamdag, dus op 10 november. Sint-Maarten gaat hier vergezeld van Zwarte Piet. Samen lopen zij vooraan in de stoet en de kinderen met hun bieten volgen. Na de stoet waar soms ook de plaatselijke fanfare of harmonie in meeloopt kunnen de kinderen in veel gemeenten een zak met lekkernijen halen mandarijnen , chocolade , picknicken , Onze-Lieve-Vrouwtjes, speculaas , marsepein en Sint-Maartenskoeken.

Op 11 november zelf krijgen de meeste kinderen nog meer lekkernijen en speelgoed. In en rond Ieper vallen deze vieringen vaak samen met de verschillende herdenkingen van de Eerste Wereldoorlog. In Ardooie , waar Sint-Maarten de patroonheilige is, gaat ieder jaar een avondstoet door de straten, volledig in het teken van Sint-Maarten en het begin van de winterperiode.

Elk jaar komen duizenden toeristen op dit spektakel af. In bepaalde streken in Vlaanderen neemt Sint-Maarten de taak van Sinterklaas over. Het Sinterklaasfeest wordt hier traditioneel niet of veel minder uitgebreid gevierd.

De verschillen van dorp tot dorp kunnen groot zijn. In de West-Vlaamse stad Wervik bijvoorbeeld komt in de ene wijk op 11 november Sint-Maarten langs met speelgoed, en in de andere wijk Sinterklaas op 6 december. Dendermonde kent een soorgelijk fenomeen. Deze drie steden hebben een Sint-Martinuskerk als hoofdkerk. In Ieper komt Sint-Maarten de avond voor 11 november aan met de boot. Dan staan alle kinderen hem en zijn pieten op te wachten aan de kaai Ieperlee.

Daarna gaan ze in een grote stoet naar de Grote Markt. In Sijsele een Sint-Martinusgemeente wordt er dan weer enkel een Sint-Maartenstoet gehouden op de vrijdagavond het dichtst bij de 11de november , maar speelgoed krijgen de kinderen alleen bij Sinterklaas.

In Loppem eveneens een Sint-Martinusgemeente bellen de kinderen op 11 november aan bij alle huizen om lekkers te krijgen. In Aalst komt Sint-Maarten de zaterdag voor 11 november officieel met de boot aan en wordt hij in een koets naar zijn troon op de Grote Markt gereden.

Op 11 november ontvangt hij op de massaal bijgewoonde jaarmarkt de kinderen. Meestal komt hij in de nacht van 10 op 11 november. Opmerkelijke verschillen zijn dat de Sint in de hemel woont en niet in Spanje , dat hij slechts één Zwarte Piet heeft, en dat zijn rijdier een ezel is en geen schimmel.

Over de ontstaansgeschiedenis van het feest zijn veel speculaties. Vaak wordt verondersteld dat het feest teruggaat op een Germaans winterfeest, maar ook een zuiver kerkelijke oorsprong is mogelijk. Wel duidelijk is dat de ontwikkeling tot algemeen, door alle gezindten gevierd, volksfeest tamelijk recent is.

De Engelse volkskundige Frazer veronderstelt een heidense oorsprong van het feest: Het heidense ritueel zou dan door de kerk zijn overgenomen, vooral om het vertrouwen van de bevolking te winnen. Veel andere onderzoekers stellen echter dat er niets heidens aan het feest valt op te merken. De Duitse volkskundige Dietz-Rüdiger Moser stelt dat het feest door de kerk is geïntroduceerd.

In Lucas vinden we de tekst: Niemand steekt een lamp aan en zet die in de kelder of onder de korenmaat, maar op de standaard, opdat wie binnentreden het licht zien Lukas Deze regels uit het evangelie werden vaak op 11 november voorgedragen en in de mis besproken.

Moser neemt aan dat door deze voorlezing in de mis de bevolking werd aangespoord tot een lichtjesfeest. Moderne onderzoekers houden vaak het midden tussen beide standpunten. Sint-Maarten is een bedelfeest, en bedelfeesten waren nodig in de moeilijke wintermaanden. Bedeloptochten zoals met Sint-Maarten werden en worden in Vlaanderen ook gehouden met Driekoningen of met Nieuwjaar , en ook het Sinterklaasfeest heeft kenmerken van een bedelfeest.

Als bedelfeest was Sint-Maarten lange tijd een feest voor de armen. Rijke burgers zagen hun kinderen er liever niet aan mee doen. Pas in de jaren '20 en '30 van de 20e eeuw veranderde deze attitude. Het Sint-Maarten werd nu juist gezien als een mooie, eigen traditie, die behouden moest worden. Omdat 11 november na de Eerste Wereldoorlog ook de dag werd waarop deze oorlog werd herdacht, is wel geprobeerd het feest een wereldlijke lading mee te geven. Het zou dan een vredesfeest moeten zijn.

Dit heeft men uiteindelijk niet doorgezet. Het feest is, vooral in Nederland, juist vrij van enige religieuze of politieke lading, wat zeker bijdraagt aan de grote populariteit ervan. In Vlaanderen is het vieren van Sint-Maarten beperkt tot de genoemde regio's, en hierin lijkt geen verandering te komen.

Het is eerder zo dat het feest steeds minder wordt gevierd, met name in Belgisch Limburg, waar vroeger veel meer Sint-Maartensvuren moeten hebben voorgekomen. In Nederland is de situatie omgekeerd: Typisch is de geleidelijke opkomst van het gebruik in Amsterdam zie boven. Ook in de regio's waar het feest oorspronkelijk al werd gevierd is de traditie nog zeer levend.

Er zijn talloze Sint-Maartensliedjes. Vooral in Nederland is er sprake van een nog altijd groeiend repertoire. Veel liedjes hebben een humoristische lading, al zijn er ook nog oude bedelliedjes. Sommige liedjes komen in het hele taalgebied voor, zoals Sint-Maarten , andere liedjes komen slechts in een klein aantal dorpen voor. De liedjes staan in een lange, orale traditie. Het oudst bekende Sint-Maartensliedje is het volgende:. De regels van dit lied komen nog in diverse bestaande Sint-Maartensliedjes terug.

Ook voor andere liedteksten geldt dat ze heel oud zijn, wat blijkt uit hun grote verspreiding. Een spreekwoord in het Venloos luidt: As de kinder Sintermertes Veugelke zinge, make de verkes eur testament. Als de kinderen een Sint-Maarten liedje zingen, dan schrijven varkens hun testament.

Varkens werden traditioneel geslacht vanaf 11 november. Wapenstilstandsdag op 11 november is een jaarlijkse herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog. In België en Frankrijk is wapenstilstandsdag een nationale feestdag. In België wordt sinds ieder jaar op deze dag in aanwezigheid van de Koning de wapenstilstands ceremonie gehouden aan het Graf van de onbekende soldaat , niet alleen om de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog te gedenken, maar ook die van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen in de wereld.

Engelstalige oudstrijdersfamilies komen in groten getale naar Ieper om bij de Menenpoort een dodenwake voor de oorlogsslachtoffers te houden. Het symbool voor de herdenking is de klaproos Engels: De Verenigde Staten kennen Veterans Day.

In Nederland vindt de dodenherdenking plaats op 4 mei. Nederland was neutraal tijdens de Eerste Wereldoorlog. Duitsland kent de Volkstrauertag voor de gevallenen in de Eerste Wereldoorlog op de zondag het dichtst bij 16 november , de tweede zondag voor Advent.

Op 11 november om 5 uur 's nachts werd de Duitse capitulatie in een treinwagon op het westelijk front in Rethondes Forêt de Compiègne , Bos van Compiègne getekend door Foch en de Duitse delegatie, maar de wapenstilstand ging pas in om 11 uur. Tijdens deze laatste 6 uur vielen aan beide kanten nog vele slachtoffers, terwijl de overgave al ondertekend was.

In Duitsland was kort tevoren de Weimarrepubliek uitgeroepen en in Beieren kwam zelfs korte tijd een communistisch bewind aan de macht. Keizer Wilhelm II vluchtte naar Nederland en Friedrich Ebert en Philipp Scheidemann wendden zich tot de geallieerden voor het tekenen van een wapenstilstand. Zij stuurden de gematigde Matthias Erzberger en Müller naar de onderhandelingen te Compiègne. Hier tekende Erzberger de wapenstilstand.

Op 11 november om De dolkstootlegende werd hiermee geboren: Drie jaar later zou Erzberger door verbitterde extreemrechtse veteranen worden doodgeschoten. De Eerste Wereldoorlog was voorbij, de wapenstilstand een feit. De treinwagon werd later op 24 juni , op bevel van Hitler , overgebracht naar Berlijn. Deze wagon werd eerst een tijdje tentoongesteld aan het publiek voor de Brandenburger Poort en later op een zijspoor gezet op verschillende plaatsen. Tenslotte werd de wagon in april in brand gestoken door de SS , weer op bevel van Hitler.

Nu staat er in Rethondes bij Compiègne een replica van deze wagon. Ze is het meest bekend door het nummer I never promised you a Rose Garden , waarmee ze in een Grammy Award won.

Ze was één van de meest succesvolle Amerikaanse zangeressen van de jaren zeventig van de twintigste eeuw. Anderson groeide op in Sacramento Californië , samen met haar moeder, de in de VS bekende singer-songwriter Liz Anderson. De laatstgenoemde schreef nummers voor onder meer Merle Haggard. Lynn Anderson begon haar solocarrière in met het nummer In Person , gevolgd door het door haar moeder geschreven If I kiss you will you go away. Anderson trouwde in met Glenn Sutton , een songwriter die later een plaatsje zou krijgen in de Nashville Songwriters Hall of Fame.

Ze kregen samen een dochter, Lisa. Ze scheidden in , Anderson hertrouwde het jaar erna. In haar tweede huwelijk kreeg Anderson nog twee kinderen, maar ze scheidde in ook van haar tweede echtgenoot. Anderson was succesvol als zangeres, en ze was regelmatig op televisie te zien in de Lawrence Welk Show in de jaren In sloot Anderson een contract met Columbia Records. Haar stijl neeg daarna iets meer richting popmuziek en iets minder richting country, getuige haar grootste hit Rose Garden eind jaren zeventig.

Het door Joe South geschreven nummer won een Grammy, werd nummer één in de Country Charts in de VS, nummer drie in de reguliere Pop Charts en werd een hit in vijftien andere landen. In de jaren zeventig behaalde Anderson acht nummer-één-hits, achttien top-tien hits en kreeg ze zeventien gouden platen.

Ze bleef tot begin jaren tachtig één van de belangrijkste countryzangeressen. Haar laatste top-tien hit dateert uit "You're Welcome to Tonight".

Eind jaren tachtig en begin jaren negentig haalde Anderson nog regelmatig de kranten in verband met de echtscheiding van haar tweede man. De twee ruzieden vaak openlijk. Nadat ze wat tijd had doorgebracht op haar ranch met het opvoeden en trainen van paarden, ging ze in de studio weer in voor nieuwe plaatopnamen.

Haar in uitgebrachte "Bluegrass Sessions" werden een groot succes en leverden haar voor het eerst in dertig jaar weer een Grammy-nominatie op. In hetzelfde jaar werd Anderson gearresteerd wegens het rijden onder invloed, en werd er door de American Rose Society een roze-witte thee roos naar haar vernoemd. Anderson bracht in een nieuwe CD uit "Cowgirl" met door haar moeder, Liz Anderson, geschreven nummers.

The Rubettes waren een Britse glamrock - annex teenybopper popgroep ; in latere jaren speelden ze countrymuziek. Hun eerste hit was meteen hun grootste: Ze traden op in teddybroeken, oversized jasjes en petten, alles in het wit en pastelkleuren.

De groep werd in bijeen gebracht door het producersduo Bickerton-Waddington. Dit duo had in de jaren zestig al eens samengewerkt met ex- Beatle Pete Best en liep in te leuren met diverse doo-wop -composities. Studiomusici die Barry Blue bijstonden bleken de besten om de liederen uit te voeren. De groep bestond tot in ; Alan Williams ging daarna solo verder.

In kwam de groep bijeen omdat er in het gouwe ouwecircuit vraag was naar optredens van de originele Rubettes. Na hevige onderlinge ruzies moest een Britse rechter in beslissen wie het meeste recht had op de groepsnaam. Er kwam een compromis uit voort waarmee de kemphanen voort moesten: Alan Williams" en een "The Rubettes feat. Bill Hurd maar mèt Paul da Vinci. Van de eerste drie lp 's "Wear its 'at", "We can do it" en "Rubettes" werden coverversies van songs hits voor andere artiesten uit de Bickerton-Waddington-stal: Begin werd besloten van sound te veranderen na het tegenvallende succes van "Little darling".

Halloween is een feestdag die vooral in Ierland , het Verenigd Koninkrijk , de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes, en roepen trick or treat waarbij de keuze wordt gegeven tussen een plagerijtje uithalen of een versnapering krijgen.

De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Jonge volwassenen gaan soms naar Halloweenfeesten. In de Iers-Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische nieuwjaar of Samhain uitspraak Saun , het Ierse woord voor de maand november.

Maar Samhain was ook nog om een andere reden zeer bijzonder. De Kelten geloofden namelijk dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar. In Groot-Brittannië werd Halloween vooral door de Kelten gevierd. De geesten die uit dode mensen op zouden rijzen, werden aangetrokken door voedsel voor hen neer te leggen voor de deuren.

Om echter de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers. Toen de Romeinen de Britse eilanden binnenvielen, vermengden ze de Keltische traditie met hun eigen tradities, die eind oktober natuurlijk de viering van de oogst betroffen, en ook het eren van de doden. In de negende eeuw van de huidige tijdrekening steekt een Europees christelijk gebruik de zee over en vermengt zich met het Halloweenfeest.

Op Allerzielen - 2 november - gingen in lompen gehulde christenen in de dorpen rond en bedelden zielencake brood met krenten. Voor elk brood beloofden ze een gebed te zeggen voor de dode verwanten van de schenker, om op die manier zijn bevrijding uit de tijdelijke straffen van het vagevuur te versnellen en zodoende zijn opname in de hemel te bespoedigen. Het "Trick or Treat" spelletje vindt wellicht daar zijn oorsprong. Het feest is in de negentiende eeuw door Ierse immigranten naar de VS gebracht.

In Ierland was de aardappeloogst mislukt, de hongersnood decimeerde razendsnel de bevolking en de Ieren begonnen omstreeks massaal naar Amerika te vluchten. En zoals vaker voorkwam onder migranten: Het heimwee naar de roots wordt verzacht in het verder beleven en onderhouden van de eigen feesten en gebruiken. In Amerika duikt dan de bekende jack-o'-lantern-pompoen op, in de hele wereld wellicht het bekendste gezicht van Halloween.

Vooral bekend van Halloween zijn de uitgeholde pompoenen, die dienst doen als lampionnen. Zie Jack-o'-lantern voor het hoofdartikel over dit onderwerp. Vooral bekend van Halloween zijn de uitgeholde pompoenen, die dienst Deze worden Jack-o'-lantern's genoemd. Dit gebeurt meestal niet in de vorm van langs de deuren gaan en snoep ophalen maar wel door Halloween-feesten en het versieren van huizen.

In sommige delen van Nederland en België is rond deze tijd het van oorsprong katholieke Sint-Maartenfeest populairder onder jongeren van alle gezindten.

Het lijkt op het Amerikaanse Halloween, hoewel dit feest niet in de grotere steden, maar vooral in dorpen gevierd wordt. Ook in Suriname wordt Halloween groot gevierd. In dit land is deze traditie uit de Verenigde Staten overgewaaid.

Vooral onder de jeugd is Halloween populair. Op het eiland Bonaire komen alle kinderen van een dorp of stad bij elkaar, maar in plaats van bij mensen langs de deuren te gaan, gaan ze bij winkels langs. Op Halloween is kritiek — zoals ook op Valentijnsdag — omdat het ontdekt zou zijn door de commercie als een geschikte aanleiding om de consument tot wat ruimer vertier aan te zetten in de 'slappe' periode tussen zomervakantie en Sinterklaas. Dit laatste wordt alom bestreden.

Wel is duidelijk dat de commercie in toenemende mate belangstelling toont voor Halloween. Ook is er kritiek omdat het vieren van deze feestdagen gezien wordt als symptomatisch voor de Amerikanisering van de maatschappij. Verschillende organisatie en kerkgenootschappen hebben kritiek op Halloween vanwege het "heidense" karakter dat het feest op vele plaatsen zou hebben, alsmede vanwege het spiritisme dat erdoor bevorderd zou worden. Het oproepen van geesten is niet toegestaan in de bijbel.

Evenwel dient aangemerkt te worden, dat het oorspronkelijke Ierse gebruik weliswaar samenhing met een Keltische heidense traditie, maar in wezen op christelijke wijze was ingevuld. Pas later kwamen de demonenverkledingen en de horror -outfits op, in de Verenigde Staten. Hierbij kwam soms het karakter op spiritisme en zelfs de duivel te liggen bij de versieringen. Vanwege de afwijzing van Allerheiligen en Allerzielen en het vagevuur door het Protestantisme , wordt vaak door reformatorische genootschappen bezwaar gemaakt tegen elke uiting van Halloween - ook het gekerstende Ierse gebruik kan als katholiek volksgebruik geen genade vinden in hun ogen.

Fischer-Z is een Engelse rockband, uit de tijd van de new wave , eind jaren 70 van de 20e eeuw. Origineel heette de band Sheep, maar onder die naam is er weinig van hen vernomen.

Centraal persoon in Fischer-Z is John Watts. In sluiten ze een platencontract met United Artists. De eerste plaat wordt in uitgebracht: Het succes in Engeland valt nog tegen, en ook de volgende plaat, Going Deaf for a Living brengt daar nog geen verandering in. De groep verandert wel, Skolnik kan niet tegen het overheersende gedrag van Watts en vertrekt. Korte tijd speelt ook Bern Newman mee als gitarist.

Met Red Skies over Paradise heeft Fischer-Z uiteindelijk ook de gewenste erkenning en het gewenste succes in Engeland. Met het nummer Marliese scoren ze een hit door heel Europa. In juni staan ze op Pinkpop , een van de laatste optredens uit die tijd, een maand later wordt de band opgeheven.

Watts gaat vervolgens solo door hij heeft nog even het project The Cry, met wie hij het album Quick, Quick, Slow opneemt en een aantal jaren later gebruikt hij de naam Fischer-Z weer. Zijn laatste album onder Fischer-Z naam dateert van Voor Ether heeft Watts geknipt en geplakt op basis van opnames die hij op een wereldreis gemaakt had.

Bij het album zit een gedichtenbundel. Paul Anka Ottawa , 30 juli is een Libanees - Canadese singer-songwriter. In werd hij beroemd met zijn hit Diana die naar de hoogste top van de hitparade schoot en negen miljoen keer over de toonbanken ging. Ook zijn opvolgers werden hits en Anka werd een tieneridool. Hij begon ook te acteren, één van zijn bekendste films is The Longest Day , waarvoor hij ook de titelsong schreef.

Na enkele jaren zonder een hit zong hij een duet met Odia Coates in en Having my baby. In kreeg hij een ster op Canada's Walk of Fame. Paul Anka treedt nog regelmatig op. Ook verscheen in dat jaar het dubbelalbum "Classic Songs, My Way" om zijn vijftigjarig jubileum in het vak te vieren. Op dit album brengt hij wederom jazzversies van bekende nummers, maar waar "Rock Swings" rocknummers worden bewerkt, zijn het deze popklassiekers.

Van de laatste heeft Anka het debuutalbum geproduceerd. In oktober is bekend geworden dat Paul Anka ook het nummer "This is it" van de recent overleden Michael Jackson heeft geschreven. Manfred Mann Johannesburg Zuid-Afrika , 21 oktober was een Britse "blanke" rhythm-and-blues -band uit de jaren zestig genoemd naar de keyboardspeler die als werkelijke naam Manfred "Mike" Lubowitz had.

Mann vormde zijn eerste band in samen met Mike Hugg , The Mann Hugg Blues Brothers, maar beiden bleven op de achtergrond tijdens optredens. Hun manager wist een contract los te peuteren bij Decca, echter na een week liet Decca het afweten, ze zagen er geen brood in.

Daarna werd het geprobeerd bij EMI en daar hadden ze meer succes. De groep begon haar carri�re met optredens in de Studio 51 in de Great Newport Street in Londen, in dezelfde periode als ook de Rolling Stones - nog steeds zonder platencontract - aldaar covers van Chuck Berry en Bo Diddley kwamen spelen. Driemaal is scheepsrecht, en ook voor Mann: Het bewuste liedje werd zelfs een tijd het kenwijsje van Ready Steady Go, een z��r populair Brits tv-programma gewijd aan rock- en popmuziek.

De groep had - ondanks de suprematie van de Beatles - een aantal nummer 1-hits in het Verenigd Koninkrijk , waaronder een coverversie van Do Wah Diddy Diddy van The Exciters en met het lied Pretty Flamingo. Toen Jones de band in verliet, op het hoogtepunt van hun roem, werd Mike D'Abo de nieuwe zanger. Met hem bleef de band aan de top en hadden ze opnieuw een aantal grote hits waaronder Bob Dylans lied Mighty Quinn In het jaar daarop gingen ze uit elkaar.

Na het uiteenvallen van de groep is Mann reclamejingles gaan schrijven en vormde hij samen met Hugg een nieuwe band, Manfred Mann's Chapter Three, die na twee albums in alweer werd opgeheven. Hierna formeerde Mann, met meer succes, Manfred Mann's Earth Band , dat onder meer een grote internationale hit had met Bruce Springsteens Blinded by the light. Amanda Lear Hongkong , 18 november is een Franse zangeres.

grote lul gezocht suikertante aangeboden